logo Casalina

Matthias Van Roy zet de puntjes op de i in Memorial Vital Van Dessel in Tremelo

Matthias Van Roy zet de puntjes op de i in Memorial Vital Van Dessel in Tremelo
Winnaar Van Roy komt over de streep

Na een vijfde plaats in Vilvoorde en een derde in Tielt-Winge was prijs voor Matthias Van Roy uit Zichem in de Memorial Vital Van Dessel in Tremelo. In de slotfase behoorde de twintiger van Cycle Passion – Scott tot een elfkoppige vluchtersgroep die de finish bereikte, hij klopte Maarten Verheyen uit Kontich die al aan zijn negende tweede plaats van het seizoen was. Voormalig nationaal kampioen bij de elite z/c Rutger Wouters uit Koersel nam na een zege twee jaar terug en een tweede stek vorig jaar, nu plaats drie in.

85 renners gingen in een organisatie van het YCT Demer en Dijle CT van start voor twintig lussen van zes kilometer, goed voor 120 wedstrijdkilometers. 

Vele aanvallen volgden elkaar op. Snelle man Jasper Paridaens uit Elingen pakte zonder het zelf te beseffen de eerste premiespurt, hij werd finaal vijfde. Nochtans heeft de twintiger RB Zelfbouw CT tegelijk klierkoorts en het cytomegalovirus en moet hij zoveel mogelijk rusten, straffe prestatie. Hij was in die inspanning met vijf andere renners weg waaronder de Canadees Ethan Pauly en Jasper Vermout uit Mechelen. De volgende premie ging naar Hannu Brits uit Duffel. Aanval na aanval volgde elkaar op, maar een vlucht die meer dan twintig tellen kreeg was er niet. Thuisrenner Jarne Castermans was veel en actief vooraan aan het koersen, voormalig provinciaal kampioen Ruben Cumps uit Herent gaf eveneens het volle pond. De Brit Jude Chamberlain, de voorbije weken vaak in de aanval, haalde het einde niet. Hij moest hoogdringend naar het toilet.

Drievierde koers ver ontstond er een kopgroepje van zes, vijf anderen reden erheen. Vermeldenswaardig is dat Rutger Wouters er vijf premiespurten op rij pakte, er viel niets tegen te beginnen. Vooraan bevonden zich Van Roy, Verheyen, Wouters, Jarno Jordens uit Rillaar, Paridaens, Ferre Geeraerts uit Baal, Robbe Mellaerts uit Rillaar, Ward Van Laer uit Kasterlee, die ook een premie pakte, Marvin Tasset uit Battice, thuisrenner Glenn Verbeeck en Noah Brits uit Duffel. In die volgorde kwamen ze trouwens over de streep. Onder hen vier renners van de organiserende ploeg. Met nog twee lussen op de teller hadden ze nog 43 seconden voor, bij het ingaan van de slotronde waren dat er nog maar twintig, spanning gegarandeerd. Van Roy haalde het makkelijk voor een balende Verheyen en Wouters.

Vlnr tweede Verheyen, winnaar Van Roy en derde Wouters
Vlnr tweede Verheyen, winnaar Van Roy en derde Wouters

De wedstrijd werd aan net geen 48 kilometer per uur afgelegd.

Een leuk gegeven nog, een wielerfan uit Wijgmaal had een premie uitgeloofd aan de laatste renner die op de fiets voor de bezemwagen over de meet kwam. Deze ging finaal naar Kobe Rens uit Westerlo die op enkele minuten achterstand binnenkwam. De jonge wielrenner van het YCT Demer en Dijle CT zag even sterretjes, zijn vader kwam de prijs in ontvangst nemen.

“Ik heb de indruk dat hier veel renners zijn gestart om tweede te worden. Ik kwam naar hier om te winnen”, aldus Verheyen na de meet. “Ik had het hier best naar mijn zin, de wedstrijd lag me wel. We waren nooit zeker van onze voorsprong, ik keek meermaals achterom maar we hielden het. In aanloop naar de meet zette ik alles op de spurt en dat loonde. Ik ga komend weekend mijn provinciale titel mountainbiken in Langdorp verdedigen, hopelijk pak ik opnieuw goud. Het is leuk om als lid van de Sunday Grupetto, onze trainingsgroep uit de streek, hier te winnen. Zeker nadat Jarno Jordens die ook in onze groep zit, hier vorig jaar zegevierde. Ik zet volgend seizoen mijn geld op Jarne Castermans om hier als lid van de Sunday Grupetto te winnen”, reageerde de winnaar na afloop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *