logo Casalina

KFC Baal moest zijn meerdere erkennen in Boutersem United

KFC Baal moest zijn meerdere erkennen in Boutersem United
KFC Baal (links) ging ten onder tegen een aanvallend Boutersem United

In hun slotduel om de Beker van Vlaams-Brabant bekampten derdeprovincialer KFC Baal en Boutersem United elkaar in de Baelsche Zandbak. De groenen gingen verschroeiend van start en stonden na tien minuten al 0-2 in het krijt. De opener was een pareltje van een afstandsschot van Agbakwuru. Baal stelde daar veel goede wil tegenover, maar eens de grens van de Boutersemse zestien genaderd bleef daar weinig van over. Een bedrijvige Usai kon nog de eerredder aantekenen. Op naar de competitie!

Al vanaf minuut twee viseerde Agbakwuru de linkerwinkelhaak met succes, 0-1. Een aanval over de rechterflank werd kort nadien aan de tweede paal in doel besloten door Marchal, 0-2. Een bedrijvige Goovaerts had een handvol schietkansen, ze gingen allen (soms nipt) over. Op zijn voorzet vanaf links kon Marchal hem vanaf de grens van de Baalse zestien hem in de linkerhoek leggen, 0-3. Bij de bezoekers was Dereze een goede stoorzender. Thuisspeler Nooyens en bezoeker Derden, die beiden het nummer acht droegen, speelden onderlinge pittige duels. Iets na het half uur kopte namens Baal Dubois een voorzet rechts naast doel. Enkele minuten later stoof Usai door op doel, goalie Stroobants ging goed in de voeten en werkte weg. Usai kreeg nog een kans na een snelle uitval, op voorzet van Van Den Schoor werkte hij nipt over, hier zat meer in.

We gingen de rust in met een 0-3.

Iets over het uur opschudding voor Boutersem doel. Usai ontfutselde Boutersemse doelman Stroobants de bal en werd door deze laatste onderuit gehaald. Penalty. Usai liet de kans op de eerredder niet liggen en scoorde in de linkerhoek.

Usai liet de 1-3 op penalty noteren
Usai liet de 1-3 op penalty noteren

In minuut 73 trof routinier De Silva raak in de linkerhoek, 1-4. Namens United mikte Derden nog een lobbal naast, voor Baal trapte Van Den Schoor nog een vrije trap links naast de kooi. In de slotminuut werd Boutersemnaar De Silva Valdebenito nog onderuit gehaald in het Baalse strafschopgebied. Roosbeek koos de rechterhoek uit voor zijn elfmeter en dat was de goede, 1-5.

De Silva Valdebenito werd gevierd na zijn 1-4
De Silva Valdebenito werd gevierd na zijn 1-4

Doelpunten: 2′ Agbakwuru (0-1), 7′ en 21′ Marchal (0-2 en 0-3), 64′ Usai (1-3 strafschop), 73′ De Silva Valdebenito (1-4), 90′ Roosbeek (1-5 strafschop).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *