logo Casalina

Lore De Schepper de beste in Grand Prix Féminin de Chambéry

Lore De Schepper de beste in Grand Prix Féminin de Chambéry
Lore De Schepper zegeviert in Chambéry foto Nicolas Vancouleur

Lore De Schepper (17) uit Bonheiden won de ochtendrit van de Grand Prix Féminin de Chambéry, dat is de eerste wedstrijd van de Coupe de France. De tiener van AG Insurance – Soudal Quick-Step Cycling Team  was het merendeel van de wedstrijd met de Franse Noemie Dumas van Team Groupe Abadie onderweg. Ze kon haar er bergop afrijden om solo naar een stevige eerste zege van het wegseizoen te rijden. Haar ploeggenotes Ella Heremans uit Zonderschot, deelgemeente van Heist-op-den-Berg, en de Franse Margot Marasco kwamen nog als zesde en zevende binnen.

“Ik had op die manier winnen op voorhand nooit durven verwachten, het was een koers samen met de elite zonder contract dus ik had geen idee waar ik zou staan met mijn niveau. In de eerste ronde ging ik al mee in een ontsnapping met drie en ik voelde mij al sterk. Toen we ingelopen werden door het peloton ontsnapte een Franse op een klim en ik volgde. We hadden ineens een groot verschil en konden dit alsmaar uit bereiden tot aan de finish. Er waren twee hellingen op het parcours en elke klim loste het Franse meisje maar ik wachtte altijd om toch met twee te zijn op de platte stukken. In de laatste ronde kwam mijn ploegleider dan naar mij. Immers de auto’s reden achter ons omdat de kloof al groot genoeg was. Hij zei dat ik moest afwachten tot de voorlaatste klim en daar moest versnellen en dat ik die inspanning moest doortrekken tot het einde. Daarna moest ik op de slotklim de voorsprong nog proberen te vergroten, dat heb ik dan ook gedaan en zo ben ik met twintig seconden voorsprong op de tweede binnengekomen”, herinnerde De Schepper zich levendig.

Vlnr Noemie Daumas, winnares De Schepper en derde Célia Gery Foto Nicolas Vaucouleur
Vlnr Noemie Daumas, winnares De Schepper en derde Célia Gery Foto Nicolas Vaucouleur

“In de laatste ronde wou dat meisje wel niet meer meewerken, dus heb ik heel de ronde op kop gereden. Hier kreeg ik wel even stress door, maar toen ik een het verschil kon maken op de voorlaatste klim, vertrouwde ik erin dat de overwinning voor mij was. Ik ben echt heel tevreden met deze winst omdat mijn voorbije twee koersen toch nog niet waren verlopen zoals ik zou willen”, aldus de leerlinge wetenschappen-wiskunde aan het College Hagelstein in Sint-Katelijne-Waver. “Ik ben ook heel dankbaar naar mijn ploeggenoten toe, ze hebben veel afstopwerk verricht in het peloton waardoor wij zeker weg konden blijven. Het is meteen ook de eerste overwinning voor de u19 van AG Insurance- Soudal Quickstep”, aldus de tiener die ook in het veld crost. “Ik vind ze nog steeds allebei even leuk, maar ik ben er wel van overtuigd dat ik betere prestaties ga kunnen leveren op de weg”.

Haar volgende koersen vinden plaats in Borsele en twee weken nadien de Tour du Gévaudan Occitanie (07-08/05) voor de Nations Cup.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *