logo Casalina

Gust Van Welde en Laurine Demeulemeester aan de winnende hand bij dertienjarige aspiranten in Haasrode

Gust Van Welde en Laurine Demeulemeester aan de winnende hand bij dertienjarige aspiranten in Haasrode
Vlnr tweede Ombelets, winnaar Van Welde, derde Van Loock en winnares Demeulemeester

Bij de dertienjarige aspiranten in Haasrode sprongen latere winnaar Gust Van Welde uit Geetbets en latere tweede Joppe Ombelets uit Rotselaar weg. In een mum van tijd verzamelden ze veertig seconden op de rest. Van Welde timede zijn spurt goed en won voor Ombelets. De groepsspurt om plaats drie ging naar Tibo Van Loock uit Bierbeek, net voor eerste meisje Laurine Demeulemeester uit het Naamse Gochenée.

De organiserende WTC De Natuurvrienden Haasrode mocht 31 starters ontvangen voor een wedstrijd van 24 kilometer, verdeeld over 12 lussen van 2 kilometer.

Al op het einde van de openingsronde liet Demeulemeester zien dat ze geen katje was om zonder handschoenen aan te pakken. De Naamse én Waalse kampioene versnelde en de jongens moesten er vol achteraan. Op het einde van de derde lus trokken Tibo Bylois uit Diepenbeek en Ombelets, toen al, in het offensief. Ook zij werden gegrepen. Het pak bleef de daaropvolgende rondes samen, Ombelets voerde het tempo aan. Met nog drie rondjes in de aanslag versnellen Van Welde en Ombelets. De rest lijkt af te wachten, een lus verder bleef de kloof beperkt tot tien seconden.

Het was echter de ronde nadien dat ze maar liefst een halve minuut op amper twee kilometer hadden veroverd, de bonus bedroeg opeens veertig seconden. De winnaar bevond zich vooraan. 

Isaak Klein uit Kessel-Lo reed op kop van het peloton dat zich voorbereidde voor de spurt op plaats drie. Vooraan begon Ombelets misschien iets te vroeg aan de zegespurt. Van Welde haalde hem nog in en won. Streekrenner Van Loock en ploegmaat bij het Maes CT Glabbeek, mocht Van Welde vergezellen op het podium. Hij ging nipt Demeulemeester vooraf, Rhune Heyns uit Temse en Lars Vandeborne uit Duisburg volgden als vijfde en zesde.

“Ik ben tevreden met die vierde plaats tussen de jongens. Ik heb me hier kunnen tonen en heb kunnen aanvallen. Er werd bij momenten flink doorgereden door het peloton, die derde plaats zat er net niet in”, wist Demeulemeester wiens volgende race in Brugge zal plaats vinden. “Ik ben blij met mijn allereerste zege. Ik was dat eigenlijk niet van plan, het was een beetje per ongeluk. Toen Ombelets versnelde dan wou ik mee zijn om mee rond te rijden. Ik wist dat je op de helling naar de aankomst toe, niet te vroeg moest aanzetten. Die tactiek rendeerde”, wist de blije winnaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *