logo Casalina

Sportief Rotselaar op tien jaar tijd van vierde naar eerste provinciale

Sportief Rotselaar op tien jaar tijd van vierde naar eerste provinciale
Sportief Rotselaar kampioen in tweede provinciale b op het veld van Kessel-Lo

Met 1-6 ging Sportief Rotselaar winnen op het veld van KVC Kessel-Lo 2000, dat was nodig om de titel in tweede provinciale b op zak te steken. Het was exact veertig jaar geleden dat het toenmalige VC Rotselaar nog in de hoogste provinciale reeks speelde. Spits Robin Hambrouck uit Heverlee had zeker zijn aandeel in de titel met 29 doelpunten op 28 duels tijd en een assist of 20.

De geel-blauwen konden een jaar of drie al terug naar eerste stijgen.

“We stonden er toen goed voor, maar verloren net voor het intreden van corona een achteraf bekeken decisieve partij waardoor Veltem en VC Houtem-Oplinter naar eerste stegen. Uitstel is geen afstel gebleken”, wist voorzitter Frank Lammens.

Hambrouck werd zowel kampioen als topschutter in de reeks.

“Dat die beiden verwacht was, is veel gezegd, ik had er natuurlijk wel wat op gehoopt.. Ook aangezien de meeste concurrenten van vorig jaar in de topschutterstand, niet meer in onze reeks speelden. Op voorhand had ik concurrentie verwacht van Commers van Averbode-Okselaar die er vorig jaar veel scoorde. Daarnaast ook Piret van de Stormvogels Haasrode, die mij al eerder enkele jaren geleden versloeg. Dit jaar bleek was ook Brett Pauly van Averbode-Okselaar een sterke concurrent. Het blijft natuurlijk maar een individuele prijs in een ploegsport, die veel minder belangrijk is dan de titel! Het doet wel deugd om een groot aandeel te hebben in de titel, door mijn goals en ook twintigtal assists. Het was ongelooflijk om eindelijk kampioen te kunnen spelen”, wist Hambrouck.

Sportief Rotselaar wacht nog drie matchen dit seizoen.

“Eerst toch een derby tegen Holsbeek, die nog strijden voor de eindronde. Daarna volgt de laatste thuiswedstrijd uitgerekend tegen Averbode-Okselaar, waar we toch wel wat prestige aan geven, door te willen winnen. Zodat we thuis dit jaar elke match hebben gewonnen. Het is ook nog een extra motivatie voor mij om aan de 30 goals te raken. Als laatste volgt nog die bekermatch als kers op de taart. Daar willen we toch tonen aan de buitenwereld dat we klaar zijn voor eerste provinciale. We hebben daar niets te verliezen die match en gaan vol voor die overwinning. De dubbel pakken als tweedeprovincialer lijkt me nog niet vaak te zijn gebeurd. Het zou dus heel mooi kunnen worden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *