logo Casalina

Len Dejonghe van de ene thuiskoers naar de andere

Len Dejonghe van de ene thuiskoers naar de andere
Len Dejonghe in het eigen Nieuwrode foto Jo Groenevinger www.cyclingsite.be

Veldritbelofte Len Dejonghe (20) zit momenteel middenin de week met een streekkoers voor eigen volk in Nieuwrode centrum en komend weekend ééntje in Nieuwrode op de helling van het Rot. Dat is de streek van waaruit hij afkomstig is. Het voorbije weekend spurtte de prille twintiger uit Wilsele naar de tweede stek achter Segers in het centrum van Nieuwrode. De omloop rondom het Rot is andere koek maar de ambities van de renner van Group Hens – Maes Containers blijven intact.

Of hij even goed zal zijn op het Rot als enkele dagen geleden dat valt nog af te wachten.

“Ik reed zondag in de aanval voor eigen volk. Het draaide relatief goed. Ik had onderweg kunnen proberen om snelle man Segers eraf te krijgen, maar ik denk niet dat dit me zou lukken. Op de omloop met start en aankomst aan het Rot behaalde ik al twee keer top tien, met andere woorden ik verwacht er wel iets van. Deze omloop ligt me ook een ietsiepietsie beter dan die van vorige wedstrijd. Ik probeer steeds met dezelfde aanvallende instelling me vooraan de wedstrijden te bevinden. Het is voorlopig ook nog koffiedik kijken wie er aan de start zal verschijnen. Ik kijk ook uit naar de vele supporters die me er zullen komen aanmoedigen”, besluit de crosser/wielrenner in vorm die deze zomer nog een stevige boterham aan koersen zal betwisten.

Deze zaterdagnamiddag moet Len Dejonghe 117 wedstrijdkilometers overleven met start en aankomst op het Rot, ongeveer ter hoogte van taverne Hoger-Op. De koers begint om 15 uur, omstreeks 17.45 uur zou de winnaar bekend moeten zijn.

Na Nieuwrode staan een Poolse meerdaagse, de Ronde van Vlaams-Brabant en het provinciale kampioenschap in Linden (04/08) met rood aangekruist in de agenda van Dejonghe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *