logo Casalina

Nieuweling Niel Meulemans zegeviert in de spurt in Geetbets

Nieuweling Niel Meulemans zegeviert in de spurt in Geetbets
Niel Meulemans (tweede van links) in het peloton werd derde in Drieslinter

De ene koers is de andere niet, daar kan Tieltse nieuweling Niel Meulemans van meespreken. In Bogaarden trok hij enkele keren ten aanval en dat leverde hem aan de meet een vijftiende stek op. In Geetbets daags nadien stelde de tiener van Acrog-Tormans zich behoudender op en dat leverde hem de zege op na een spurt tegen een kleine dertig concurrenten.

“Het was een leuke maar hectische koers in Geetbets, dat als gevolg van de regen die gevallen was. Ik heb zelf ook een paar keer geprobeerd om weg te raken, maar dit lukte niet. Ik had dan maar besloten dat ik me wat ging sparen voor de sprint. Op zich zette ik in Geetbets op dezelfde manier de sprint in als de dag daarvoor in Bogaarden. Het verschil lag hem in in de inspanningen. In Bogaarden heb ik veel meer aangevallen, maar verspilde ik ook meer energie omdat ik enkele keren werd opgehouden bij valpartijen. Op die manier kom je al snel aan meer verspilde krachten. In Geetbets kon ik frisser sprinten en dat verschil was enorm merkbaar”, wist de winnaar.

Meulemans’ volgende koers valt op deze vrijdag en vindt plaats in het Oost-Vlaamse Vlierzele, daar wil hij terug proberen om aanvallend door de koers te raken.

Geef een reactie