Q8 tempo oil banner

 

Kwinten Bamelis wil grenzen verleggen op het EK in Italië

Kwinten Bamelis wil grenzen verleggen op het EK in Italië
Het RS-Olympia-Racing-Team uit het Nederlandse Goes Foto: RS-Olympia-Racing-Team

Eerstejaarsjunior Kwinten Bamelis (16) uit Zaventem vertrekt over iets meer dan een week naar Italië om er zich voor te bereiden op het Europese kampioenschap mountainbike in Pila (29/06-03/07). Het zal het eerste Europese kampioenschap worden voor de tiener die het Goeman-Scott Cycling Team inwisselde voor het RS-Olympia-Racing-Team uit het Nederlandse Goes.

“Op vrijdag 25 juni vertrek ik richting het EK in Italië en heb er veel zin in! Ik weet sinds een maand dat ik naar het Europees kampioenschap mag gaan en sindsdien kijk ik daar heel hard naar uit. Het is de eerste keer dat ik aan zo’n groot kampioenschap zal deelnemen. Mijn doel is om de wedstrijd uit te rijden en het liefst met een goed resultaat natuurlijk. Ik hoop ook veel ervaringen op te doen om mij verder te ontwikkelen als mountainbiker. Het is een technische omloop die bestaat uit relatief veel klimwerk. Ik ga naar het EK met vrienden Jens en Mathias Dekeersmaeker en kijk uit naar de avonturen die we er zullen beleven.”

Bamelis reed enkele seizoenen bij het Everbergse Goeman-Scott maar koos nu voor het Nederlandse RS-Olympia-Racing-Team.

“Ik kwam met hen in contact via mijn broer Bjarne. De sfeer in het team is momenteel heel goed.” De ploeg bestaat uit de Nederlanders Didi de Vries, Joppe de Vries, Kim Bodemann en Kwinten Bamelis.

 

Geef een reactie