logo Casalina

Kiona Crabbé tussen de examens door naar een WK-selectie

Kiona Crabbé tussen de examens door naar een WK-selectie
Belofte Kiona Crabbé kent een drukke periode

Op het Belgische kampioenschap voor de elites in Meulebeke moest Kumtichse belofte Kiona Crabbé enkel voor de eer strijden, een medaillekans zat er niet in. Ze kwam na Marthe Truyen als tweede belofte over de streep en was overall negende, daarmee deed ze een plaatsje beter dan het jaar voordien. Nadien ontving ze een WK-selectie en volgt er nog een interessant seizoenseinde in het veld.

“Het seizoensbegin was voor mij minder, de voorbije weken verliep het veel beter dat kwam ook omdat er meer regelmaat in de trainingen kroop. Ik evolueerde door dat mindere begin ook minder goed dan mijn trainer op voorhand had gehoopt. De laatste weken boek ik door het betere gevoel ook vooruitgang. Momenteel zit ik nog in mijn examenperiode en dat is mentaal soms wel een opgave, je moet alles goed inplannen. Onlangs kwam er nog een last minute stage van de ploeg bij. We waren enkele dagen weg met bubbels van drie en vier”, wist de studente Sport en Bewegen aan hogeschool Thomas More in Turnhout.

Ze startte in Meulebeke net niet bij de tien besten, maar schoof al snel door naar plaats negen waar ze de hele titelrace reed.

“Dat BK moest ik jammer genoeg bekijken als een cross zoals een andere. De plaats die ik behaalde was het belangrijkste, zo moest ik me minder concentreren op een wedstrijd in de wedstrijd. Toch spookte het een beetje rond in mijn achterhoofd. Ik deed het finaal een plaatsje beter dan vorig jaar, maar ik vond het belangrijk dat ik nu andere rensters achter mij liet die vorig jaar voor mij finishten. Daarna kwam die WK-selectie, ik had daar op voorhand een beetje op gehoopt, maar ik ging er niet automatisch van uit dat ik erbij was. Ik ben daar wel blij om.”

Als gevolg van die selectie is de studente van Iko-Crelan ook zeker van de wereldbekerrace van komende zondag in Overijse.

“Indien ik niet geselecteerd was, dan ging ik in Hamme starten. Nu is het dus daags nadien in Overijse te doen. De twee combineren met het wereldkampioenschap in zicht, vind ik te zwaar. Ik reed vorig jaar de Druivencross voor het eerst, ik had toen een slechte dag en die knik in de start lag me niet opperbest. Toch vind ik het een meer dan prima parcours. Het is sowieso lastig en technisch, zeker als het er vettig bijligt, wat vermoedelijk door de regenval in het weekend het geval zal zijn.”

Crabbé kijkt uit naar het WK in Oostende, dat over een kleine tien dagen plaats vindt.

“Op de locatie van het WK werd enkele jaren geleden nog een Belgisch kampioenschap georganiseerd, waar ik zilver pakte. In het zand rijden vind ik op zich leuk, maar ik heb het nog niet zo enorm veel gedaan. Ik heb vernomen dat het rondje in vergelijking met het toenmalige BK is veranderd, destijds lag het er snel bij. Ik ben benieuwd wat we nu voorgeschoteld krijgen. Wat er ook van is, ik wil aan dit WK en aan alles wat nog moet komen een goed gevoel overhouden. Ik ben blij met de steun, de begeleiding en het materiaal van mijn team. In het begin dat ik bij Iko-Crelan zat, maakte ik er alleen met Sanne Cant deel van uit. Nu zijn we al uitgegroeid tot een grotere gezellige groep.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *