logo Casalina

Dertig renners moeten het Urbano CT van succes voorzien in 2021

Dertig renners moeten het Urbano CT van succes voorzien in 2021
Jonas Philips (centraal in beeld) in eigen regio

Het Urbano Cycling Team gaat 2021 in met dertig renners die maar al te graag een normaal seizoen zouden willen koersen. Vossemse eliterenner zonder contract Jonas Philips en voorzitter Dirk Verbestel vrezen voor het seizoensbegin door deze gezondheidscrisis. Beiden hopen op een evenaring van de voorbije jaargang waarin ze prima resultanten boekten.

“Drie weken weken geleden vond onze eerste ploegtraining plaats, telkens in bubbels van vier. Normaal rijden we zaterdag opnieuw als het terug goed weer is. De twee voorbije weken werd de training afgelast omwille van de slechte weersomstandigheden”, opent de vrijbuiter van de oranje-groen-witten. “Ik denk wel dat we een goede ploeg hebben. Ik heb wel nog niet met iedereen kennis kunnen maken door corona. We hebben een jonge ploeg, daar zijn jongens bij die bij de junioren al mooie dingen hebben laten zien. Natuurlijk zullen we Niels Merckx wel missen, maar we hebben nog altijd een vaste waarden zoals Han Devos, Len de Pauw, Jasper Kaesemans en Jasper Paridaens, dat zijn toch wel jongens die mooie resultaten kunnen rijden in grote wedstrijden”, vertelt de twintiger die uit Vossem afkomstig en er nog steeds woont. “Hopelijk gaan we een normaler seizoen tegemoet maar ik vrees al een beetje voor de maand maart. De sfeer is belangrijk en dan zijn de resultaten vanzelf al beter. Ik kijk al uit naar die Ronde van Vlaams-Brabant en zeker de openingsrit in en rond Huldenberg, het zal er wel lastig. Deze vijfdaagse is bijna een thuisronde voor mij”, kijkt Philips vooruit.

Het “jonge” team telt éénentwintig beloften en negen eliterenners zonder contract.

“De doelstellingen voor ons team zijn divers. In de eerste plaats willen we proberen te bevestigen voor het boerenjaar dat we hebben gekend in 2020, met als oppergaai de eindwinst in de Ronde Van Vlaams-Brabant en verschillende podia tussen de profs”, opent fiere voorzitter Dirk Verbestel. “Graag ambiëren wij ook de doorbraak van één van onze renners naar één of andere continentaal team of hoger zoals met Niels Merckx het voorbije jaar het geval was. We zijn fier dat hij op de weg uitkomt voor de Baloise-Trek Lions. Verder zouden we graag opnieuw ereplaatsen bij elkaar sprokkelen met mooie podia in interclubs en/of meerdaagse wedstrijden in het binnen- en buitenland. Eerst en vooral moet deze gezondheidscrisis enigszins verbeteren in de hoop dat de aflastingen van de wedstrijden in februari en maart een halt wordt toegeroepen. Met Brussel-Opwijk voor onze U23 beloften en de aflasting van Gent-Staden, ziet de situatie er niet rooskleurig uit.”

Het Urbano CT kreeg al bevestiging van hun deelname aan onder meer Luik-Bastenaken-Luik, de Ronde Van Namen en de Ronde Van Vlaams-Brabant en de Ardense Pijl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *