logo Casalina

WSC Duw Voort verhuist twee provinciale kampioenschappen naar een dag later

WSC Duw Voort verhuist twee provinciale kampioenschappen naar een dag later

WSC Duw Voort uit Voortkapel-Westerlo kreeg van Cycling Vlaanderen de organisatie van het provinciale kampioenschap voor de nieuwelingen en junioren in 2020. Gezien de coronacrisis kon deze niet plaats vinden, ze hadden voor 2021 een datum uitgepikt, namelijk woensdag 28 juli. Noodgedwongen schuiven hun twee wedstrijden op. De organisatie hoopt dat ze hun koersen eindelijk kunnen organiseren, want de voorbije twee seizoenen was dat niet zo.

De laatste editie van hun koersen die werden gereden dateert van 2018 (zie foto). De vereniging moest in 2019 al hun wedstrijden aflasten door de te grote hitte op dat moment. Het jaar nadien hadden ze ook geen geluk, ook deze twee organisaties gingen niet door. Ze wilden in 2021 hun Kapelse Midweek-Classic organiseren op woensdag 28 juli.

Ze zagen al snel in dat het geen sinecure ging worden en verplaatsten de race die eveneens meetelt als open provinciaal kampioenschap voor nieuwelingen en juniores naar een dag later op donderdag 29 juli.

“Na de extreme hitte in onze koersen in 2019, moesten we vorig jaar eind juli onze nieuwelingen- en juniorenkoersen aflasten als gevolg van corona. Het was toen al de bedoeling dat dit de provinciale titelstrijd zou zijn. Hopelijk liggen dit seizoen de kaarten anders. Vorige jaren hebben wij steeds op woensdag georganiseerd maar door de nieuwe driedaagse van Vermarc Sport in Vlaams-Brabant mogen de juniores die daaraan deelnemen drie dagen niet koersen. Er is die woensdag ook nog de interclub in Reningelst waardoor het deelnemersveld bij de juniores zeer beperkt zou zijn. Daarom is er nu voor gekozen om de koersen op donderdag te organiseren. Twee jaar geleden kon het niet doorgaan door de hitte, dan werd het vorig jaar afgelast omwille van corona, hoeveel pech kan je hebben? Hopelijk geen drie jaar op een rij”, hoopt Michel Janssens van het organiserende WSC Duw Voort.

In 2012 heeft de organisatie de draad van deze koersen terug opgepikt nadat het meer dan twee decennia niet meer werd gereden. Het zou dit jaar hun tiende editie moeten zijn.

“Bij de juniores zal om één trui worden gereden, bij de nieuwelingen is er een provinciale kampioenentrui voor zowel eerste- en tweedejaars. Normaal gezien staan er bij de nieuwelingen twee plaatselijke renners aan de start, Toby Van De Voorde en Brian Lambrechts en misschien ook een plaatselijk meisje, Lina Beirinckx.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *