logo Casalina

Kim Knaeps voor het tweede jaar op rij Belgisch kampioene veldrijden WVZ, maar ze vraagt meer concurrentie

Kim Knaeps voor het tweede jaar op rij Belgisch kampioene veldrijden WVZ, maar ze vraagt meer concurrentie
Kim Knaeps in haar Belgische kampioenentrui Beeld Luc Vanton

Wielrenster slash recreatieve veldrijdster Kim Knaeps (37) uit Zemst pakte in Sint-Pieters-Leeuwse deelgemeente Sint-Laureins-Berchem voor het tweede jaar op rij de nationale veldrittitel en bijhorende driekleur bij de WielerVrienden Zennevallei. Met de voorbije wegcampagne achter de rug zocht ze voor de tweede winter op rij een leuke afleiding, nu valt ze ieder weekend niet meer weg te denken uit de entourage van deze nevenbond in het veld. 

“Ik bekijk het veld als iets recreatiefs, iets wat ik samen met mijn partner wekelijks kunnen beleven. Elke zondag om 10.30 uur staan we samen aan de start met een vijftigtal andere renners van alle niveaus. We slaan geen enkele zondag over, omdat het gewoon leuk is. Bij de WVZ heerst een heel leuke sfeer, zowel voor, na als tijdens de cross. De race zelf is eveneens leuk, omdat ik dan altijd eerste vrouw ben. Wat extra vrouwelijk geweld aan de start, zou het wel spannender maken voor mij. Het zou een stimulans om net iets beter mijn best te doen. Nu, ik focus mij tijdens de cross wel op enkele mannen met een gelijkaardig niveau om voor mijzelf de competitie erin te houden. Ik nam niet deel aan grote A-crossen in tegenstelling tot vorig seizoen. Enerzijds omdat het vaak grotere verplaatsingen zijn en een hele dag inpalmen en anderzijds omdat ik ervaring te kort kom om uit te rijden.. en dat maakt die hele daguitstap dan wel veel. Misschien kan ik volgend jaar wel hier en daar eens een B-cross meepikken zoals de Patattencross in Nossegem of de Drie Fonteinencross in Vilvoorde”, wist de kinesiste die afkomstig is uit Keerbergen.

De wegcampagne komt er stilaan aan.

“Mijn focus blijft op de weg liggen en wil mijn tijd en energie sparen voor het wegseizoen dat eraan komt. Ons team, Belco-Van Eyck, heeft dit jaar verschillende sterke rensters erbij en ik heb veel zin om er met hen een goed jaar van te maken. Mijn doelen bestaan uit het provinciale wegkampioenschap en ook op het Belgische kampioenschap tegen de tijd wil ik goed scoren. Verder hoop ik mij te kunnen kwalificeren voor WK gravel en granfondo en genieten van dit avontuur op de fiets”, geeft de bezige bij weer. “Ik hoop binnenkort te kunnen aansluiten bij het Ijsepeloton, een groep mannen uit de Druivenstreek, om mijn koersritme een boost te geven. We vertrekken volgende week wel maar Calpe met de ploeg, aansluitend daarop volgt een teamweekend in de Vlaamse Ardennen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *