logo Casalina

Voetbalsprokkels na de winterstop deel twee

Voetbalsprokkels na de winterstop deel twee
KCS Machelen tijdens de voorbereiding op het seizoen 2022-2023

Weer of geen weer, de tweede editie van voetbalsprokkels na de winterstop valt hieronder te lezen. Benieuwd waaruit de eerste bestond? Bekijk het hier nog eens snel. In deze “editie” valt vooral nieuws te bespeuren van eerste- en tweedeprovincialers. Indien u zelf soortgelijk nieuws te melden hebt, dan is dit steeds welkom op info@regiosport.be

Eerste provinciale

FC Melsbroek
Mario Cassimon en T2 Peter Lembrechts stoppen bij de groen-witten. Afgevaardigden Ludwig Boeyens en Gregory Schockaert stoppen op het einde van dit seizoen. Wie komend weekend zal overnemen in de dug-out is onduidelijk.

VK Linden
De ambitieuze eersteprovincialer vraagt zijn licentie aan voor nationale reeksen. Sinds de winterstop is Marcel Vermeire (KV Tervuren-Duisburg) overgekomen om de rol van T2 in te vullen. De sportieve staff verlengde voor volgend seizoen, net zoals spits Nino Somers. Wel is VKL nog op zoek naar een extra spits om Somers vooraan gezelschap te houden.

KHO Bierbeek
Net zoals vorig jaar vragen de groen-witten een licentie aan voor nationaal voetbal. Ze staan momenteel tweede op drie punten van leider Fenixx BeigHum. Voorlopig nog geen nieuws over blijvers of aanwinsten, wel over vertrekkers. Verdediger Wietse Laermans gaat naar Crossing Vissenaken volgend seizoen en middenvelder Gilles Puttevils trekt naar Nossegem.

OHR Huldenberg
Ondanks de vierde plaats in de tussenstand en de leiding in de stand om de tweede periodetitel zal men bij OHR Huldenberg geen licentie voor de nationale reeks aanvragen. “Als de periodetitel van ons, zouden we er dan geen eindronde mee mogen spelen, maar we hebben hem nog niet. Onze faciliteiten nog niet aangepast aan nationaal voetbal. Als de site klaar is, zo snel mogelijk, dan zijn er natuurlijk meer mogelijkheden. Nu is het zelfs al sukkelen om al onze ploegen in te passen voor de trainingen en de wedstrijden”, reageerde OHR-voorzitter Wim Steeno. Trainer Steven Peeters tekende bij voor volgend seizoen.

VC Bertem-Leefdaal
De hemelsblauwen, die momenteel zesde zijn in eerste provinciale, vallen volgend jaar evenmin te bespeuren in nationale reeksen. Een licentie aanvragen is voorlopig niet aan de orde. De accommodaties, een te smal terrein, zouden niet voldoen aan de vereisten voor nationaal voetbal.

Tweede provinciale

Stormvogels Haasrode
Louis Piret, Robbe Hoymans, Sem Klaps, Jef Vangeenberghe, Warre Desmet, Lukas Michiels, Wine Dereymaeker, Robin Engelen, Robbe van Soom, Pieter-Jan Demarez, Mathias Swenne, Jan Clerick en Gilles Liesenborghs tekenden bij bij de Stormvogels Haasrode. Na vier seizoenen Butsel maakt controlerende middenvelder Milan Laurent de overstap naar de Kartuizersstraat. Van Bladel liep in de voorbereiding een knieletsel op en poogde enkele keren aan te sluiten op training. Het probleem blijft aanhouden waardoor hij dit seizoen niet meer speelt.

VK Holsbeek
De geel-blauwen maken volop werk van volgend seizoen. Ze trokken van FC Tildonk de topscorer aan in de persoon van flankaanvaller Arno Booten. Ondanks een hamstringblessure scoorde hij dit seizoen al negen keer. Voorts zoeken ze nog versterking achteraan en op het middenveld.

SNA Keiberg
SNA blijft ondanks het uitgestelde speelweekend niet bij de pakken zitten. Centrale middenvelder Iem Sokchamrain en flankspeler Bram Janssens komen over van Antwerpse derdeprovincialer Ramsel. Beiden komen uit de streek, dat is belangrijk voor de geel-zwarten en hebben een gemeenschappelijk verleden met toekomstig trainer Simons. Jeugdspeler en flanker Owen Taylor en Tanguy Vanhove trekken naar Antwerpse derdeprovincialer Vorst. Middenvelder Stef Juressen vertrekt naar Tessenderlo B. Behalve één speler tekende voorts de rest van de spelerskern bij.

KCS Machelen
Tweedeprovincialer KCS Machelen trok voor nog vier nieuwe spelers aan. Bij Sporting Kampenhout werd de verdediger Matias Delhaisse weggekaapt. Flanker Kevin Dhondt (Grimbergen), Abdourahmane Bah (Meise) en Souleyman Benhamman (Eppegem) stappen eveneens over. Eerder maakten de blauw-witten de komst van flankspeler Yassine Bufrahi (Wemmel) aan.

Derde provinciale

SMS Lubbeek
Gunther Mutton uit Wilsele zal volgend seizoen hoofdtrainer worden bij derdeprovincialer SMS Lubbeek. Hij volgt Benny Pairoux op die er zes jaar aan de slag was als T1, hij maakte tussendoor wel een uitstapje naar Rapide Wezemaal. Zijn rol is niet uitgespeeld bij de rood-witten hij zal er vanaf volgend seizoen sportief verantwoordelijke worden. Hij neemt die rol dan over van Pieter Verheyden en op die manier moet Pairoux zich meer over extrasportieve zaken buigen. Hij zal ook nog als T2 actief zijn. Als doelmannentrainer werd voor Bart Walheyns geopteerd. Opvolger Mutton is momenteel de trainer van de interprovinciale U16 van Olympia Wijgmaal.

KDN United
Trainer Wim Notebaert tekende bij voor volgend seizoen. T2 Kris Raeymaekers stopt bij de zwart-groen-oranjehemden omwille van de te verre afstand van zijn woonplaats, Hoegaarden. Robin Dekeyser schuift volgend seizoen door als T2.

Vrouwen
Eerste provinciale
KFC Herent
De blauw-gelen willen beginnen met een B-team en hun jeugdopleiding gevoelig uitbreiden. Dat kan je hier nogmaals bekijken. Geen overbodige luxe aangezien hun eerste team aan de leiding staat in eerste provinciale.

Één gedachte over “Voetbalsprokkels na de winterstop deel twee

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *