logo Casalina

Taekwondo Keumgang pakt 17 gouden medailles op eigen internationaal toernooi met meer dan 500 deelnemers

Taekwondo Keumgang pakt 17 gouden medailles op eigen internationaal toernooi met meer dan 500 deelnemers
De medaillewinnaars van Keumgang Diest in Houthalen

Voor de 28ste editie streek de Keumgang Open dit jaar neer in Houthalen. Taekwondoschool Keumgang uit Diest werkte voor de organisatie van het toernooi nauw samen met Keumgang Houthalen-Oost. Jaargang 2023 werd hierdoor nog groter, succesvoller en internationaler. Meer dan 500 atleten uit 10 Europese landen traden aan in sporthal Lakerveld op zaterdag 21 januari.

Voor de taekwondoclub uit Diest werd het een productieve dag. Onder leiding van coaches Jelle Vicca, Jeffrey Excelmans, Louis Vicca, Niel Willems en Martijn Willemsen kampten 24 atleten van Keumgang naar de overwinning. In totaal werden er 21 medailles mee huiswaarts genomen; 17 gouden, 3 zilveren en 1 bronzen plakken. Deze prestaties resulteerden in het behalen van de clubbeker, Keumgang was het beste team van de dag met ruime voorsprong op heel wat sterke teams uit binnen- en buitenland.

Alicia Badji, Amelie Claes, Andes Cammaerts, Caroline Volders, Elien Rabaut, Fenne Steenaerts, Jenne Flamaing, Jesse van Vulpen, Joep Van Limpt, Jolisa Laleman, Liam Preuveneers, Lies Vicca, Marco Gergely, Maud Vaninbroukx, Milan Andries, Noa Beckers en Torre Goethals sleepten het goud in de wacht. Ferre Boons, Liene Goethals en Troy Cammaerts pakten het zilver. Loïs Van Wesemael strandde met brons eremetaal. Hannah Laenens, Sérina Badji en Shako Bakir vielen net langs het podium.

Aan publiek geen gebrek in Houthalen
Aan publiek geen gebrek in Houthalen

“Meerdere atleten van onze club traden vandaag aan in een hogere categorie, zowel qua leeftijd, gordel of gewicht, wat de prestaties alleen maar mooier maken. We kijken ook terug op een perfecte samenwerking met Keumgang Houthalen-Oost, helemaal hoe wij het voor ogen hadden. In de toekomst zullen er dus nog samenwerkingen plaatsvinden tussen onze clubs. Het doel blijft te allen tijde om een kwalitatief toernooi te laten doorgaan. Dit gaat dan van de bezetting met kampers en scheidsrechter uit diverse landen, tot organisatorisch hoge toppen scheren dankzij onze talrijke vrijwilligers.” zegt Jelle Vicca, één van de coaches en sparringtrainers bij Taekwondoschool Keumgang uit Diest.

Het organiserende Houthalen-Oost heeft het trouwens ook prima gedaan met een vijfde plaats op 61 teams.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *