logo Casalina

Julie Roelandts knokt week na week terug in het veld

Julie Roelandts knokt week na week terug in het veld
Julie Roelandts werkt aan de lange weg terug Foto Jo Groenevinger www.cyclingsite.be

Belofte Julie Roelandts (19) uit Mollem boekt week na week vorderingen nadat ze enkele jaren aan de kant stond door blessurelast. Nadat ze vorig jaar zo goed als amper reed en deze zomer niet op de weg kon voorbereiden, behaalde ze dit seizoen toch al enkele keren top tien. Een positief gegeven is dat ze kon aansluiten bij het Proximus – Alphamotorhomes – Doltcini CT.

In haar aspirantenjaren behaalde ze flink wat titels, ze reed jarenlang rond met de Belgische kampioenentrui en behoorde onder andere tot de juniorenselectie voor het Europees juniorenkampioenschap in het Italiaanse Silvelle. Hoe ze er in het begin van vorig seizoen aan toe was, kan je hier nog eens bekijken.

Roelandts stond enkele seizoenen langs de kant door blessures, gaandeweg verloor ze haar team, gelukkig kwam daar verandering in.

“Ze trokken jaren geleden ook al eens aan mijn mouw, maar ik zat toen goed bij Lotto-Soudal. Toen ik individueel actief was, dacht ik er wel aan om bij hen aan te kloppen. Wanneer ik op deftig niveau zal zijn, daar plak ik geen tijd op. Ik had voorbije zomer immers geen voorbereiding. Ik denk dat ik terug aanspraak kan maken op een deftige vorm en idem resultaten na een hopelijk goede komende zomer om dan volgende winter het goed te doen. Op training voel ik dat ik week na week vorderingen maak. In het seizoensbegin was het wel schrikken toen ik weer voor het eerst diep ging. In wedstrijden was de ene week de andere niet, het gevolg van een gebrek aan ritme.”

“Vroeger was en leek het evident om veel te winnen.” In Nossegem werd ze negende in Alsemberg zesde.

“Nu is het knokken om nu top tien of in sommige gevallen top twintig te halen. Voorheen leek winnen zo normaal. Ik heb er al eens over nagedacht dat moest ik bijvoorbeeld nog een provinciale titel pakken, ik hier veel meer van zou genieten. Ik genoot dit seizoen het meeste van de Patattencross in Nossegem”, gaf de tiener weer. “Ik bepaal nu week na week waar ik zal starten, een echte kalender voor het hele seizoen maakten we nog niet op.”

Julie start komende zondag in de Cyclo-cross de La Grandville 2022 (C2).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *