Q8 tempo oil banner

 

Julie Roelandts is al even competitieloos en dat blijft nog heel even zo…

Julie Roelandts is al even competitieloos en dat blijft nog heel even zo…
Julie Roelandts in individuele kleuren Foto Ignes Weyts

Wielrenster Julie Roelandts (18) uit Mollem verzamelde in de jeugdreeksen de nationale, Vlaamse en provinciale titels. Door blessurelast en uiteraard de coronapandemie kwam ze het voorbije volledige jaar nog niet in actie. Stilaan liep haar contract bij Lotto-Soudal ook af en vond ze nog nergens onderdak mede ook door haar blessures.

De situatie van Roelandts in december 2020 kan je hier nog eens uitgebreid nalezen.

In september 2020 is Julie dus niet aan het cross seizoen kunnen beginnen als gevolg van een polsbreuk. Tegen de tijd dat ze hiervan hersteld was , werd door cornona zo goed als alles afgelast.

“Met volle moed is ze blijven trainen tot er begin april 2021 een knieblessure de kop opstak. De revalidatie heeft veel tijd in beslag genomen en ze is pas half juli op enig niveau terug kunnen beginnen trainen”, wist moeder Ignes. Begin augustus werd ze achtste in Perwez.

Ze reed haar begin september haar Oxycleancross in Kessel zonder verwachtingen, ze werd er 26ste. Enkele dagen later werd ze op training aangereden, gelukkig bleef het bij kneuzingen en schaafwonden. Het is momenteel wachten tot ze voldoende hersteld is vooraleer ze opnieuw kan trainen en de cyclocross hervatten. Roelandts heeft voorbije donderdag voor het eerst sinds haar aanrijding opnieuw op de fiets gezeten. Er zal nog wat tijd en training nodig zijn voor ze terug op enig niveau raakt. Een ploeg is er als gevolg van de omstandigheden niet.

Één gedachte over “Julie Roelandts is al even competitieloos en dat blijft nog heel even zo…

Geef een reactie