logo Casalina

Jarno Jordens van ontgoocheling naar opperste geluk na fotofinish in Tremelo

Jarno Jordens van ontgoocheling naar opperste geluk na fotofinish in Tremelo
Vlnr derde Han Devos, winnaar Jordens en tweede Wouters met de organisatie

Bij de elites z/c en beloften in Tremelo leek veelwinnaar Rutger Wouters uit Koersel het te gaan halen in een nagelbijtende sprint. Hij werd in de laatste centimeters van deze Grote Prijs Chocolade Atelier Stuyven in Tremelo voorbije gejumped door Jarno Jordens uit Rillaar. Na een fotofinish pakte de twintiger van Tarteletto-Isorex er zijn eerste seizoenszege.

81 deelnemers stonden aan de start van de Memorial Vital Van Dessel – GP Chocolaterie Stuyven

In de openingsrondes lag de snelheid te hoog voor aanvallen van enige betekenis. Aan versnellingen geen gebrek, aan grotere verschillen wel. In de zevende van twintig lussen ontstond druppelsgewijs een kopgroep die finaal met zijn elven naar de streep reed, daarachter stonden 21 tegenaanvallers paraat. Na 75 van de 120 kilometers kwam in het peloton een trio ten val. Ze liepen gelukkig enkel schaafwonden op. Net achter die val reed thuisrenner Seppe Galicia. Het was zijn eerste koers in twee maanden tijd en de versnelling die hij nadien moest plaatsen, was er teveel aan. hij stapte af. Het trio Poelmans, Devos en Wouters ging met een kleine voorsprong de slotronde in, maar de 8 vluchtgenoten kwamen terug. Vooraan bevonden zich nog Thibaut Ponsaerts uit Kessel-Lo, Thijs Ulens uit Mechelen, de Nederlanders Bas Van Belle en Kinley Bijl en Bob Poelmans uit Koersel. Het peloton werd uit koers genomen gezien de te grote achterstand en dit bij het ingaan van de laatste doortocht aan de streep.

In de spurt zat Devos al van ver op kop. “Ik wilde het risico niet lopen om ingesloten te worden”, verklaarde hij achteraf. Wouters leek het te halen, hij maakte het zegegebaar. Na enkele minuten spanning werd de zege met een klein verschil aan Jordens toegewezen. Han Devos uit Schoonderbuken werd derde. Daarna volgden Thomas Demolder uit Booischot, een herrezen Senna Verbiest uit Geel, thuisrenner Ferre Geeraerts, Ponsaerts en Ulens. Thuisrenner Jarne Castermans won de groessprint om plaats twaalf.

Jordens (links in het geel) met zijn winnende eindjump
Jordens (links in het geel) met zijn winnende eindjump

Jordens maakte onderdeel uit van de kopgroep van elf die aan de meet spurtte om de zege. Hij ging met miniem verschil Rutger Wouters vooraf, meteen goed voor zijn eerste seizoenszege. Het was dag op dag één jaar geleden dat hij vorig jaar in Deinze voor de eerste keer won. 30 augustus lijkt een speciale plaats te hebben in zijn agenda, opnieuw het begin van iets moois?

“In de openingsronde probeerde ik enkele keren, ze sprongen steeds onmiddellijk op mijn wiel. Er was geen ontsnappen aan. In ronde vijf reed ik even achteraan, daarna zijn we met zijn drietjes even in de achtervolging gegaan, daar kwamen er nog vijf en na half koers ook Wouters bij. We zaten in een grotere groep van een man of twintig, daaruit reden we met zijn twaalven weg. Het draaide heel goed en snel. In de slotronde waren er vele aanvallen, maar ik kon amper reageren. Bij het inkomen van de finishzone reed ik even de goot in en moest ik terug de weg op. Ik gaf alles in de spurt, ik dacht dat het net niet was. Gelukkig draaide het anders uit”, reageerde Jordens net na zijn aankomst. “Ik ben heel tevreden dat ik hier win na een rampzalig seizoen. Het was dag op dag geleden dat ik won, vorig jaar in Deinze, wat toen ook mijn eerste seizoensoverwinning betekende. Twee weken daarna was ik de beste in de interclub in Nieuwkerken-Waas, ik ben benieuwd wat het dit jaar zal geven.”

Één gedachte over “Jarno Jordens van ontgoocheling naar opperste geluk na fotofinish in Tremelo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *