logo Casalina

De Sunday Grupetto bundelt tienkoppige vriendengroep sinds 21 juni 2020

De Sunday Grupetto bundelt tienkoppige vriendengroep sinds 21 juni 2020
De Sunday Grupetto met vlnr Verbiest, Wuyts, Van Roy, Jordens, Castermans en de broers Wannes en Seppe Galicia

In de Tremelose koers voor elites en beloften waren zeven van de tien leden van de Sunday Grupetto aanwezig. Deze trainingsgroep met veelzeggende naam bestaat uit Senna Verbiest uit Averbode, Mathijs Wuyts uit Beerzel, Matthias Van Roy uit Zichem, Jarno Jordens uit Rillaar en het Tremelose trio Jarne Castermans en de broers Wannes en Seppe Galicia. Yari Lontie uit Geel en crossers Thibau Nys en Lander Loockx uit Bertem waren er niet bij, het laatste duo had de focus al op het veld gelegd.

Het illustere groepje ontstond op 21 juni 2020, niet toevallig de dag waarop de klimatologische zomer toen begon. Het heeft als doel om renners van (meer dan) degelijk niveau uit ongeveer dezelfde streek te bundelen voor zondagse trainingsritjes. Het gezelschap ontstond druppelsgewijs in de coronaperiode.

“De Sunday Grupetto is toen ontstaan omdat iedereen toen thuis zat en kon fietsen. Dan gaat de ene met de andere rijden in beperkt gezelschap. Naarmate er versoepelingen kwamen, werden er nog een kameraad of kameraden meegenomen. Op de duur ben je dan met een man of tien. Het gaat om samen trainen en af en toe eens samen iets gaan eten”, klonk het. “In principe kan je stellen dat Thibau Nys’ Europese beloftentitel er bovenuit steekt, maar als we zo zouden denken, dan kan al de rest beter onmiddellijk de fiets aan den haak hangen. Iedereen van de groep heeft al wel eens iets gedaan dat uitzonderlijk goed is voor die renner in kwestie.”

Ook aan de vriendinnen van de Grupettoboys werd gedacht, zij fietsen mee met de kortere koffieritjes.

Op de foto vieren zeven van de tien aanwezigen van de Sunday Grupetto de nipte zege van Jarno Jordens in de avondkoers van Tremelo. Dat kan je hier nog eens opnieuw bekijken.

Één gedachte over “De Sunday Grupetto bundelt tienkoppige vriendengroep sinds 21 juni 2020

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *