logo Casalina

Ine Ottaer rijdt haar eerste koers in Wilsele-Putkapel en … raakt niet ver

Ine Ottaer rijdt haar eerste koers in Wilsele-Putkapel en … raakt niet ver
Ine Ottaer in het verweer in Wilsele-Putkapel Beeld Jean Bollaerts

Geelse Ine Ottaer (19) zal zich haar eerste koers ooit in Wilsele-Putkapel nog lang herinneren. De studente die in haar eerste bachelor pedagogische wetenschappen aan de KU Leuven zit, liet zich verrassen en moest er zowaar na een pittige openingsronde uit. De nieuwkomer van het KDM Pack Cycling Team was overdonderd maar heeft veel geleerd.

“Ik ben Ine Ottaer en ik ben sinds een klein jaartje beginnen fietsen. Ik had direct de smaak te pakken en heb dan de kans gekregen om getraind te worden door Built By Hard work. Zo ben ik eigenlijk beginnen trainen tot ik voorstelde of ik eens een koers mocht meerijden en ik heb er zeker geen spijt van!”

De koers bestond uit 17 lussen van 6;3 kilometer, Ottaer reed er ééntje.

“Het waren niet de zwaarste 6,3 kilometer van mijn leven maar wel de “ onbeschoftste”. ik ben vanaf minuut één aan de kant geduwd, geroepen en getrokken… en dat vond ik vooral heel jammer. De benen zaten denk ik nog wel goed, hoewel ik die kloof niet toegereden kreeg. Ik ben vooral ook heel hard geschrokken van het gegeven “in het peloton rijden” en de brutaliteit erachter. Als ik had geweten dat ik zo mijn mannetje moest staan, dan was ik met een andere instelling aan de koers begonnen. Voorts had ik me anders gepositioneerd bij de start. Langs rechts rijden was geen goede keuze omdat door de drempel iedereen langs links inhaalde. Ik moet wel zeggen dat ik het een heel plezante dag vond en dat dit zeker niet de laatste keer is dat ze van mij gehoord hebben”, wist de vriendin van Geelse triatleet Jorre Van de Weyer.

Gelukkig kon Ottaer nog een premie in ontvangst nemen van het organiserende De Jonge Wielrenners Wilsele die vereerd waren dat zij de eerste koers mochten zijn van Ottaer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *