logo Casalina

VC Bertem-Leefdaal B stijgt eindelijk naar derde provinciale

VC Bertem-Leefdaal B stijgt eindelijk naar derde provinciale
VC Bertem-Leefdaal B promoveert naar derde provinciale en zoekt een coach

De hemelsblauwen van VC Bertem-Leefdaal B promoveren na verscheidene pogingen naar derde provinciale. Het jonge team was er vorig seizoen al dichtbij, maar toen aten Korbeek Sport en HO Testelt hen de kaas van het brood. Deze keer was het raak, ze versloegen thuis Leeuw Brucom B met een spannend ogende 4-3 en daarna konden ze vieren.

Na een hattrick van Stijn Meeus leken we de rust in te gaan met een 3-0, dat was zonder bezoeker Milan Geboes gerekend. Op slag van rust werkte hij de 3-1 van de hoop op strafschop binnen. Op het uur leek Lander Meeusen met de 4-1 de schaapjes op het droge te brengen. Jan Vanderleenen bracht in minuut 75 de 4-2 op het scorebord en in de slotminuut kwam de 4-3 er alsnog via Jelne Landerloo, dichter kwamen ze niet meer.

Volgend seizoen streeft VC Bertem-Leefdaal B het behoud na in derde. Seppe Lenseclaes, Wout Meeus, Jesse Peeters en Liam Vanhooren verlaten de B-ploeg om over te stappen naar de A-ploeg in eerste provinciale.

Voor trainer Pascal Vanheel was het zijn tweede titel bij de blauwen, in 2015 maakte hij het A-team al eens kampioen in derde provinciale.

Één gedachte over “VC Bertem-Leefdaal B stijgt eindelijk naar derde provinciale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *