logo Casalina

Triatleet Jorre Van de Weyer wil evolueren

Triatleet Jorre Van de Weyer wil evolueren
Jorre met trainingspartner bij PTC Rani Skrabanja Foto: Sander Raeymaekers

Triatleet Jorre Van de Weyer (19) hoopt om in 2021 een volledig competitief seizoen te kunnen afwerken. De kerel uit Meerhout mocht vorig seizoen als junior naar het Europees kampioenschap in het Estse Tartu, maar zag de corona-epidemie stokken in de wielen steken. Hij beperkte zich tot wedstrijden binnen de eigen landsgrenzen, namelijk de T3-Series van Viersel en Lille.

Van de Weyer is uit de zwemsport afkomstig en verdedigde meerdere jaren de kleuren van de Geelse Zwemclub, daarna kwam hij uit voor de Geelse Triatlon Club. Hij begon drie jaar geleden dan ook recreatief met triatlon, sinds vorig jaar is hij er “voltijds” mee bezig.

“Ik ben vorig jaar fatsoenlijk met de sport begonnen en wel in de kleuren van 3 PT – Solidpharma. In mijn eerste echte competitiejaar had ik de pech dat het covid 19-virus om zich heen greep. Ik kon in maart nog wel de supersprint in Hazewinkel afwerken en werd daar achtste. Dat was een heel goede wedstrijd, dat was zelfs zo goed dat ik een ticket voor het EK in Tartu verkreeg. Midden maart volgde dan de eerste coronabreak. Jammer genoeg vervielen zo de internationale wedstrijden, dus ook dat EK. In de zomer nam ik nog deel aan de T3-Series in Viersel en Lille.”

Volgend seizoen zal hij te bewonderen zijn in de kleuren van het Kempische Triatlon Team. Zijn trainer is Glenn Poleunis van PTC – Coaching.

“Ze hadden me vorig jaar ook al gepolst om erbij te komen. Ik sprak met enkele teams, maar het pakket dat KTT me aanbood kwam er op alle vlakken als beste uit”, verklaarde de student die in zijn tweede jaar LO en bewegingswetenschappen zit aan de KU Leuven.

Zijn lopen is nog een werkpuntje.

“Uiteraard kom ik het beste uit de verf in het zwemmen. Momenteel ben ik intensief aan het lopen om dat verder te ontwikkelen. Ik leg nu veel focus op de techniek en heb mijn basiskilometers, ongeveer veertig à vijftig per week, nodig. Ik wil komend seizoen zo goed mogelijk de T3-Series betwisten en hoop te kunnen proeven van internationale wedstrijden zoals de Bundesliga of ITU-races. Mijn focus ligt voorlopig op de sprintafstand, gezien die in de T3 Series het meeste voorkomen, en de kwartafstand.

Één gedachte over “Triatleet Jorre Van de Weyer wil evolueren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *