logo Casalina

Historische derde plaats voor Felipe Orts in Niel

Historische derde plaats voor Felipe Orts in Niel
Felipe Orts steekt te voet een van de modderige delen van het circuit over Foto Yefrifotos

Meervoudig Spaans kampioen, Felipe Orts, behaalde het derde podium in België uit zijn hele sportcarrière en het eerste voor een Spaanse wielrenner in een Superprestige-evenement. Dat deed de renner van Burgos BH in de Jaarmarktcross in Niel.

Felipe Orts blijft op een zeer hoog niveau presteren in het veldritseizoen en bereikt nieuwe mijlpalen voor het Spaanse wielrennen. Na nog maar twee weken geleden het beste resultaat van een Spanjaard te hebben behaald in een wereldbekerevenement, was het tijd om alle records in de Superprestige te breken.

De renner uit Burgos BH uit Alicante behield de onverslaanbare sensaties van de laatste races en eindigde op de derde plaats in Niel, na een zeer zware race, op een zeer modderig circuit. Het is het derde podium dat hij in zijn hele sportcarrière in België heeft behaald en het eerste voor een Spanjaard in dit regelmatigheidscriterium, dit nadat hij in de loop van de voorgaande jaren er verschillende zevende plaatsen had behaald.

De Spaanse kampioen veldrijden begon sterk aan de race en wist aan het einde van de eerste ronde naar de vijfde positie te klimmen en een paar minuten later naar de vierde positie. De route kende stukken vuil, hellingen, trappen en vooral veel modder. Door de regen van de afgelopen dagen waren sommige delen van de route bijna onbegaanbaar geworden, wat ten goede kwam voor Orts, die goed presteert op dit soort terrein.

Felipe naderde geleidelijk Laurens Sweeck en pakte met nog twee rondes te gaan de derde plaats af van hem. Een resultaat dat het goede werk op de training bevestigt en dat hem motivatie geeft voor de race van aanstaande zondag in Dendermonde, de derde halte van de wereldbeker.

Vlnr derde Orts, winnaar Iserbyt en tweede Nieuwenhuis
Vlnr derde Orts, winnaar Iserbyt en tweede Nieuwenhuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *