logo Casalina

Twee keer brons voor Sien Ghekiere op het EK Artistieke Gymnastiek Dames

Twee keer brons voor Sien Ghekiere op het EK Artistieke Gymnastiek Dames
Sien Ghekiere met haar twee bronzen medailles

Gympies-gymnaste Sien Ghekiere (14) uit Tremelo heeft haar visitekaartje afgegeven op het Europees kampioenschap Artistieke gymnastiek voor dames in Rimini. Ze had niet alleen een groot aandeel in de bronzen medaille van het Belgisch juniorenteam, maar presteerde ook individueel zeer sterk met een bronzen medaille in de brugfinale als bekroning.

Met haar bronzen medailles heeft Sien geschiedenis geschreven in Rimini. Ze is de eerste Belgische gymnaste die als junior een medaille haalt op een EK. Daarmee doet ze beter dan Aagje Vanwalleghem, Lisa Vaelen en Nina Derwael, die hun eerste EK-medaille pas als senior behaalden.

Sien mocht in Rimini een eerste keer het podium op met het Belgische juniorenteam voor de bronzen medaille in de teamranking. Individueel eindigde ze als eerste Belgische op een knappe zevende plaats. Aan brug behaalde Sien de zesde hoogste score en aan balk de zevende hoogste score.

Die zesde en zevende plaatsen leverden haar in principe twee toestelfinales op. Aan elk toestel namen immers de acht beste gymnasten van Europa het tegen elkaar op. Omdat slechts twee gymnasten per land in elke toestelfinale mochten uitkomen kwam ze echter niet in actie tijdens de toestelfinale aan de balk.

Sien blikt rustig terug op haar finale aan de brug, haar lievelingstoestel.

“Ik heb geprobeerd de oefening zo goed mogelijk te doen en wachtte wel af waar ik zou uitkomen. Enkel de constante aanwezigheid van camera’s was wat onwennig. Na mijn oefening bleef het een beetje spannend omdat ik mijn eigen score niet had kunnen zien.”

Trainer Geert Verstreken die de goede prestate van Sien had durven voorspellen, verklaart het succes als het logisch gevolg van 10 jaar intensief trainen: gedreven, doelgericht, goed omkaderd en technisch onderbouwd. Sien traint 27 uur per week in het opleidingscentrum van De Gympies Keerbergen, waar ze ondersteund wordt door een trainersteam onder leiding van Geert Verstreken: Tatjana Decaesteker, Esther van der Kant en choreograaf Robin Verkimpen.

Sien Ghekiere met haar twee Europese bronzen plakken
Sien Ghekiere met haar twee Europese bronzen plakken

Volgend jaar maakt Sien de overstap naar de senioren. Dan is ze opnieuw de jongste en moet ze het opnemen tegen ervaren twintigers.

“Het wordt dan sowieso veel moeilijker om zich te kwalificeren voor een EK of een WK,” voorspelt Verstreken. Gelukkig heeft ze nog enkele jaren om als senior te groeien in functie van het volgende grote doel: de Olympische Spelen in 2028.”

De volgende wedstrijd waar Sien aan deelneemt, is het Belgisch Kampioenschap tijdens het Pinksterweekend in Assebroek nabij Brugge. Daar zal ook een andere Gympies-gymnaste, Sofie Broeckx (16), aantreden bij de senioren.

Na het Belgisch kampioenschap staan er nog internationale wedstrijden op het programma zoals de De Wase Gymcup, de Gympies GymnovaCup (GGC) en Top Gym in Charleroi. Hoogtepunt wordt ongetwijfeld de eigen GGC, waar ze het voor eigen publiek kan opnemen tegen een internationaal gezelschap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *