KDN United neemt afscheid van de provinciale competitie met een eindrondeticket

KDN United nam afscheid van de competitie met een geanimeerde 3-3

Na het behalen van de tweede periodetitel hadden de spelers van FC Binkom niets meer te winnen of te verliezen tenzij zich positief te laten opmerken door hun toekomstige trainer Notebaert. KDN United kon mits puntengewin nog op de valreep een plaatsje in de eindronde bemachtigen. De spelers zelf waren er eerder op gebrand hun verblijf in provinciale met een referentiematch af te sluiten om hun supporters en trainer te bedanken en zichzelf te belonen voor zes mooie jaren samen.

KDN United de laatste groepsfoto voor een match in competitie

De 38-jarige Troy Vanderlinden nam na zeven jaar afscheid van FC Binkom met een zware bierkorf en speelt volgend seizoen voor FC Geetbets.

Troy Vanderlinden nam afscheid van FC Binkom

Vanuit de aftrap forceerde FC Binkom onmiddellijk een corner die werd weggekopt waarna Adams op de rand van de grote rechthoek een haakfout beging op Thomas Onkelinx. Clement Cleynen pegelde de daaropvolgende vrije trap in de tweede minuut rechtstreeks in de linkerbovenhoek voorbij een kansloze Van Becelaere, 0-1 zonder pardon.

Binkomse kapitein Onkelinx levert een pittige pass af

Vijf minuten later hingen de bordjes al gelijk. Flankverdediger Boon vond centraal Taverniers die in één tijd doorkaatste naar D’Hoore op rechts; zijn voorzet werd door Taverniers in doel gedevieerd, 1-1. Een minuut later zag Taverniers een volgende doelpoging over de lat verdwijnen. FC Binkom prikte gevaarlijk tegen toen een voorzet van Wera door Legiers in één tijd in de kortste hoek werd gedevieerd, Van Becelaere was bij de pinken. KDN United had gedurende een tiental minuten het meeste balbezit dat niet leidde tot gevaarlijke standjes voor doel. FC Binkom daarentegen was veel efficiënter. Na een corner van Clement Cleynen kreeg Onkelinx te veel tijd en ruimte om vanuit de draai in dezelfde linkerbovenhoek raak te schieten, 1-2!

Na dit doelpunt verwaterde het spel aan beide kanten en prijkte een 1-2-ruststand op het scorebord.

De ruststand tussen Binkom en KDN bedroeg 2-1

KDN-trainer Notebaert kon zich tegenover zijn nieuwe werkgever niet verzoenen met dit resultaat en voerde tijdens de rust een paar herschikkingen door.

Trainer Wim Notebaert voor zijn toekomstige Binkomse dug-out

Timmermans werd rechtsback, Borgions schoof een rij naar achter, D’hoore ééntje naar voor. Jenthe Wouters zou de linkerflank afdweilen en Coomans laveerde daar tussenin. KDN roffelde van bij het begin van de tweede helft de aanvalstrom maar liet zich 7 minuten later weer verrassen op een stilstaande fase. De verre inworp van Tits werd afgeweerd in de voeten van de vrijstaande Clement Cleynen die vanop de rand van de grote rechthoek geen genade kende om de voorsprong van FC Binkom verder uit te diepen, 1-3. KDN bleef voor de aanval kiezen.

KDN bracht gevaar op de flanken

Rond minuut zestig infiltreerde Timmermans in de Binkomse backlijn, hij tipte de bal tot bij Matthias Stiennon, die er niet in slaagde binnen te tikken. FC Binkom moest de wet van de sterkste ondergaan, toch slaagde Clement Cleynen er op tegenaanval in alleen naar het KDN-doel te trekken maar Van Becelaere haalde de bal uit zijn voeten en hield KDN nog in leven. Notebaert’s keuze voor de aanval werd uiteindelijk beloond met een verdiend gelijkspel dat op drie minuten tijd vorm kreeg. Na zeventig minuten vond een center van D’Hoore aan de verste paal Jenthe Wouters; zijn gestifte voorzet werd door de inlopende Adams over Renders in doel gekopt, 2-3.

Kapitein D'Hoore verdeelt op het middenveld
Kapitein D’Hoore verdeelt op het middenveld

Twee minuten later haalde Wouters de achterlijn, zijn center werd door Stiennon in één tijd in de loop van D’Hoore gedevieerd en de gelijkmaker rolde in de netten. Tien minuten voor tijd werd een scherpe center van Timmermans door Matthias Stiennon nipt naast gedevieerd.

Trainer Notebaert was opgelucht en tegelijkertijd fier op zijn manschappen die in de tweede helft lieten zien waarom het zo jammer is dat deze voetballende ploeg uit ons provinciaal voetbal zal verdwijnen.

Tekst: GTI Foto’s: Katleen Robeets

Doelpunten: 2’ Cleynen (1-0), 7’ Taverniers (1-1), 26’ Onkelinx (2-1), 51’ Cleynen (3-1), 69’ Adams (3-2), 72’ D’Hoore (3-3).