logo Casalina

Het avontuur van mountainbikeploeg Goeman Scott Cycling Team loopt ten einde

Het avontuur van mountainbikeploeg Goeman Scott Cycling Team loopt ten einde
Het Goeman Scott Cycling Team anno 2023 Beeld Jochen De Vocht

Het einde van Everbergse mountainbikeploeg, het Goeman Scott Cycling Team, werd aangekondigd. Biker en steun en toeverlaat Erno McCrae maakte het nieuws wereldkundig met een open brief. Doorheen hun bestaan pakten ze flink wat titels zowel bij de jeugd als de elite en veroverden ze meermaals top tien in de wereldbekermanches, wat de voorbije jaren wel steeds moeilijker werd.

Hieronder kan u de open brief van McCrae lezen:

“Dag sponsors en renners,

Na zeventien jaar zal op het einde van het 2023 seizoen het Goeman Scott Cycling team ophouden met bestaan. Vanaf het begin staat vertrouwen centraal in het team. Renners vertrouwen op Jan en de ploeg voor materiaal en ondersteuning en de renners worden vertrouwd om hun eigen seizoen in te delen. Wederzijdse vertrouwen brengt rust wat een recept is voor uitzonderlijke resultaten. We behaalden plaatsen in de top tien in wereldbekers, podiums van junior world series en internationaal kampioenschappen, een Europese kampioen en te veel Belgische kampioenen om op beide handen te tellen. De liefde voor de mountainbike is bij ons nog sterk maar op vijftien jaar tijd is er een hoop veranderd. Voor ons is het een unieke beleving geweest en is het tijd om het hoofdstuk af te sluiten op de juiste manier.

De ploeg maar ook alle renners hebben veel te danken aan iedereen die vrijwillig tijd vrijmaakt om de ploeg te helpen. In bijzonder Jan Goeman die het team oprichtte, de ploeg heeft ondersteund, coördineerde en de technische ondersteuning bood aan de winkel én op de wedstrijden. Nog eentje van velen is Kris onze boekhouder die achter de schermen de vereniging boekhouding deed draaien. Sponsors maakten het financieel mogelijk en zorgden voor het beste materiaal. Doorheen de voorbije zeventien jaar is Fietsen Goeman samen met Scott Sports een vaste waarde geworden in de mountainbikewereld. Voor al jullie inzet zijn wij enorm dankbaar”, klonk het bij McCrae.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *