logo Casalina

Gert-Jan Decoster kijkt uit naar een zomerse Meerdaalse Pijl

Gert-Jan Decoster kijkt uit naar een zomerse Meerdaalse Pijl
Gert-Jan Decoster (tweede van links) fietst liever in de zon

De Meerdaalse Pijl (28/02) in Oud-Heverlee zal op een latere datum plaats vinden, dat was al even geweten. Uiteraard vindt thuisrenner Gert-Jan Decoster uit Vaalbeek dat jammer, maar hij is benieuwd hoe deze zware koers in zomertemperaturen zal aanvoelen. Ondertussen hoopt hij dat corona niet al te veel wedstrijden doet verdwijnen.

“Ik zal dit seizoen nog koersen als amateur, met iets meer de nadruk op het sportieve als hobby. 2020 betekende door corona een kort seizoen. Ik was conditioneel klaar in maart, maar tijdens de lockdown heb ik wat minder getraind. Waardoor ik nadien wat last heb ondervonden om de goede vorm terug te vinden. Ik ben nu vooral duurtrainingen aan het uitvoeren. Ik mis de groepstrainingen wel en het is wat stom dat je nog niet weet wanneer het seizoen gaat beginnen. Ik hoop dat er snel duidelijkheid is. Zo kan je toch meer met een doel trainen”, wist de twintiger van het CT Glabbeek-Maes. “Mijn thuiskoers rijden in de zomerperiode, dat is eens iets anders. Ik had er wel naar uit gekeken. Vorig jaar kon ik daar voor het eerst starten maar ondervond toen net materiaalpech. Dus dit jaar had ik daar graag terug gereden om beter te doen. Het is wel een leuk vooruitzicht om die wedstrijd in warm weer te rijden. Hopelijk kan het doorgaan. Ik ben ook benieuwd hoeveel organisaties nog koersen gaan organiseren. Hopelijk moeten er niet al te veel de handdoek gooien.”

De focus van de explosieve puncher ligt gelukkig op de zomer.

“Ik heb mijn pijlen op de zomervakantie gericht, dus ik heb nog even tijd. Ik rijd normaal ook beter in zonniger en warmer weer. Het koude en natte weer van maart en april zijn minder mijn ding. Ik ben benieuwd wat de komende maanden ons te bieden zullen hebben.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *