logo Casalina

Halve Tremelose Annemarie Worst vice-wereldkampioene veldrijden in Oostende!

Halve Tremelose Annemarie Worst vice-wereldkampioene veldrijden in Oostende!
Annemarie Worst reed op het WK in Oostende één van haar beste crossen van het seizoen

De Nederlandse Annemarie Worst (25) ging er vol voor op het wereldkampioenschap veldrijden voor de elite in het glaciale Oostende. Ze startte behouden, maar ging onderuit. In een indrukwekkende inhaalrace met latere wereldkampioene Lucinda Brand gaf ze het volle pond en maakte de twintiger van het Team 777 Cyclocrossteam enorm veel indruk. In een spannend duel met Brand viel de beslissing pas in de laatste kwartronde, het was de tegenslag te veel. Worst verdiende de wereldtitel en reed één van de beste wedstrijden van het seizoen, niet getreurd gezien haar jonge leeftijd zal ze in de toekomst ongetwijfeld wel eens de dikverdiende wereldkampioenetrui binnenrijven.

“Ik beleefde een heel spannende namiddag, ze deed het enorm goed. Je kan misschien stellen dat ze in de toekomst nog kansen genoeg heeft om die titel te pakken, maar elke keer je er naast grijpt is een verkeken kans”, wist Tremelose crosser en vriend van Annemerie, Vincent Baestaens, te vertellen.

Worst raakte vaak het verste op de fiets in het zand.

“Ja ik schrok ook van dat gegeven, het ging enorm goed op het WK. Ik had door een zware blessure tijdens de zomer uiteraard geen goede voorbereiding waardoor de basis minder was. Zo kon ik mijn inspanningen niet vaak tot op het einde uithouden. Ik had dit seizoen één groot doel en dat was dit WK. Ik had er zin in en heb ervoor gewerkt.”

Het zand was tijdens haar titelstrijd een goede bondgenoot, vooraf was dat niet steeds zo.

“De trainingen voorafgaand aan het WK verliepen steeds anders omdat de ondergrond niet steeds dezelfde was, dan kwam er ook nog eens die regen bij. Een deel werd dan glad en een ander deel bleef hetzelfde. Naar mijn indruk maakte de bandenkeuze niet enorm veel uit. Ik had misschien voor een grof profiel kunnen kiezen, maar het voornaamste blijft om een goede lijn of spoor te vinden”, analyseert ze haar wedervaren. “Ik heb goed naar dit WK toe gewerkt, ik stond er net zoals op het EK, maar het moet er op het juiste moment uitkomen. Dit was zeker niet mijn seizoen en ik kan zeker blij zijn met deze titelstrijd. Ik had ergens een podium verwacht, maar had zeker niet verwacht dat ik zo lang om het goud zou strijden. Ik ga nog alle veldritten op de kalender afwerken en wil het seizoen beëindigen met een positieve noot”, reageerde de voormalige Europese kampioene profs daags na haar indrukwekkende race.

Na haar prima WK trok ze naar Tremelo om te bekomen bij vriend Vincent Baestaens.

“Het bevalt me hier best wel. Uiteraard kon ik nog niet op vele leuke plekjes komen met Vincent gezien deze coronacrisis, maar het is hier wel leuk om te fietsen. Wat me bovenal bevalt is de streek rond Overijse, die heuveltjes overfietsen dat bevalt me wel.”

Annemarie Worst en landgenote Alvarado in Baal toen er nog publiek toegelaten was
Annemarie Worst en landgenote Alvarado in Baal toen er nog publiek toegelaten was

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *