logo Casalina

Flanders 2021 Ride Leuven vindt plaats op donderdag 23 september

Flanders 2021 Ride Leuven vindt plaats op donderdag 23 september
Flanders Ride 2021 by Cedric Warlop Cyclo © Flanders 2021

Van vrijdag 24 tot en met zondag 26 september komen de beste wielrenners ter wereld in actie in Leuven tijdens de 2021 UCI Road World Championships. Donderdagvoormiddag komen zij het parcours al eens verkennen om zich klaar te stomen voor de spannende titelstrijd. Op donderdagnamiddag 23 september is het de beurt aan wielertoeristen om de finale van het parcours van de wegritten te ontdekken tijdens de Flanders 2021 Ride Leuven. Inschrijven hiervoor kan nog tot en met woensdag 22 september via www.flanders2021.com/ride-leuven.

De Flanders 2021 Ride Leuven is een uitdaging voor de sportieve fietsers die georganiseerd wordt door vzw WK 2021 in samenwerking met de stad Leuven. Wielerliefhebbers die graag zelf eens de benen én het parcours testen, kunnen kiezen tussen een tocht van zestig en honderd kilometer. “Iedereen krijgt de kans om zichzelf een namiddag lang Wout van Aert of Jasper Stuyven te voelen. Enkele dagen voor het WK kan ieder die dat wil zelf de finale van de wegritten door de Leuvense binnenstad rijden en de Flandrien in zichzelf naar boven halen op de pittige hellingen van de Flandrienlus. En dat bovendien helemaal verkeersvrij”, vertelt schepen van sport Johan Geleyns. “De tocht van 60 kilometer telt zes hellingen en 554 hoogtemeters. Dat kan al tellen. De nog meer getrainde fietsers kunnen kiezen voor de langere tocht van 100 kilometer, die elf hellingen en 854 hoogtemeters overwint.”

Ontdek de lokale stadslus

De start van de Flanders 2021 Ride Leuven ligt aan het stadion van OH Leuven, gelegen aan de Kardinaal Mercierlaan 46 in Heverlee. “Meteen na de start maak je kennis met de pittige hellingen van de lokale lus in Leuven. Deze lus wordt door de elite mannen in totaal wel acht keer gereden tijdens de wedstrijd! De Sint Antoniusberg is de eerste klim die je na twee kilometer al voor de wielen gegooid krijgt. Met een gemiddeld stijgingspercentage van bijna zes procent op 230 meter is dit de ideale voorbereiding op de volgende hellingen op jouw pad, namelijk de Keizersberg (290 m – 9% max – 6,6 % gemiddeld), de Decouxlaan (975 m – 6% max – 2,5 % gemiddeld) en de Wijnpers (360 m – 8% gemiddeld en 9% max). Na afdaling van de Wijnpers verlaat je de lokale lus via de Tervuursesesteenweg en rijd je verder richting de Flandrienlus.” vertelt schepen Geleyns.

Wie zich inschrijft voor de tocht van 60 kilometer kan vrij starten tussen 12.30 en 14.30 uur. Wie voor de 100 kilometer gaat kan vrij starten tussen 12.30 en 14.00 uur. Om 19.30 uur wordt de finish gesloten en moeten alle deelnemers over de eindmeet gerold zijn. Inschrijven kan nog tot en met woensdag 22 september. Kinderen onder twaalf jaar hoeven zich niet in te schrijven en kunnen gratis deelnemen aan de tocht.

Deelnemers hoeven geen Covid Safe Ticket voor te leggen. Het dragen van een mondmasker is verplicht in de start-, finish- en bevoorradingszones. Er dient ook steeds voldoende afstand bewaard te worden.

Parking

Er worden vijf verschillende parkeerzones voorzien in de buurt van de start. Wie met de auto komt kan zich op één van deze voorziene zones parkeren.

De ring van Leuven zal niet toegankelijk zijn. De parkings zijn bereikbaar via de E40, afrit Haasrode. Vanaf daar staan de parkings en de start aangegeven met pijlen.

Meer info en inschrijvingen via www.flanders2021.com/ride-leuven.

Geef een reactie