logo Casalina

De U14 meisjes en jongens van veldhockeyclub Hasselt Stix starten goed!

De U14 meisjes en jongens van veldhockeyclub Hasselt Stix starten goed!
De U14 boys 1 van Stix Hasselt in vol ornaat

Zowel de U14 Girls 1 als de U14 Boys 1 van Hasselt Stix komen uit in nationaal 1, de hoogste divisie van de Belgian Hockey League. De club is trots dat twee jeugdteams op U14 leeftijd zich kunnen meten met de allerbeste ploegen van hun leeftijdscategorie. Ook de U16 Girls 1 speelt op nationaal niveau hockey. “We hebben de voorbije jaren goed gewerkt met onze jeugdopleiding’, klinkt het bij Stix.

De speelsters en spelers kenden een goede seizoensvoorbereiding met onder andere deelname aan het Stixoff-tornooi eind augustus en enkele dagen teamstage samen met bevriende teams uit White Star en Mol.

Beide ploegen staan momenteel in de bovenste tabelhelft, zelfs een beetje tot hun eigen verbazing.

De U14 meisjes die gecoacht worden door Ayelèn Escalera en Quinten Vertessen wonnen eerst tegen het team van La Louvière dat zich nadien terugtrok uit de competitie. Ze wonnen vorige week zelfs met schitterende 7-0 cijfers tegen Victory.

De jongens versloegen onder leiding van coach Emanuele Iossa al Beerschot en Uccle Sport. Ze delen een voorlopige leiderspositie met Louvain-La-Neuve.

De ploegen beseffen dat er nog zware wedstrijden aankomen en blijven met beide voetjes op de grond. Ze genieten met volle teugen van hun vliegende start en geven volgende zaterdag opnieuw het beste van zichzelf tegen respectievelijk Lara en Wellington.

De meisjes stappen het veld op onderweg naar winst
De meisjes stappen het veld op onderweg naar winst

Geef een reactie