logo Casalina

Ferre Urkens verrast zichzelf en pakt Belgische mountainbiketitel

Ferre Urkens verrast zichzelf en pakt Belgische mountainbiketitel
Ferre was enorm blij met zijn Belgische titel

Ferre Urkens (16) uit Gierle verraste zichzelf en zijn omgeving met de Belgische mountainbiketitel shortrace bij de junioren in Genk. De tiener van Team Deschacht – Hens – Maes Container sloeg zijn slag in de vierde van vijf lussen. Op zich wel een straf gegeven daar hij zelfs zijn deelname niet plande en met andere woorden zelfs amper een podium verwachtte.

Ploegmaat Daan Soete die zelf ook de elitetitel pakte, motiveerde Ferre om in het Limburgse zijn kans te wagen

“Mijn deelname, laat staan deze Belgische titel, waren niet gepland. Daan Soete had me de week voordien overtuigd om deel te nemen. Na afloop waren we beiden kampioen, mooi. Voor ik er startte stuurde ploegleider me Bart Verschueren dat mijn Belgische driekleur klaar lag, dat legde wel wat druk op de schouders. Ik reageerde dat het waarschijnlijk de trui van Daan ging worden.”

De kampioen moest er vijf rondjes afleggen en sloeg in de finale toe

“Ik kende de concurrentie en wist dat die niet min was. Ik verwachtte zelfs geen podium. In de eerste drie van vijf rondes heb ik de rest in het oog gehouden, maar tegelijk week ik nooit uit de top drie van de race. Ik wou me niet laten verrassen. Opeens hoorde ik Seppe Vanhooydonck naar zijn vader roepen dat hij achteraan met een leegloper zat. Ik wist dat ik op kop de singletrack moest aanvatten en zo gebeurde bij aanvang van de vierde ronde. Ik reed vooraan en liet hem de rest een beetje ophouden. Hij stopte tegen wil en dank af.”

Ferre Urkens onderweg naar triomf
Ferre Urkens onderweg naar triomf

“Het leek me wat ver om al weg te rijden met nog twee lussen te gaan. Op het einde van ronde vier was de kloof beperkt, maar vanaf dan was het alles of niets. Finaal was dat de goede manier. Ik ben er blij mee”, wist de nationale kampioen die in zijn examenperiode zit. Hij studeert bedrijfswetenschappen aan het Sint-Victor in Turnhout.

Ferre blinkt in zijn nationale trui
Ferre blinkt in zijn nationale trui

Hij startte als mountainbiker, pas als nieuweling maakte hij de overstap naar het veld. Op de weg reed hij dit seizoen al enkele keren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *