logo Casalina

U14 Hasselt Stix winnen het Tournoi des jeunes de la Pentecôte

U14 Hasselt Stix winnen het Tournoi des jeunes de la Pentecôte
De zegevierende Stix in Lille

Acht U14 boys en girls van veldhockeyclub Hasselt Stix namen deel aan het Tournoi des jeunes de la Pentecôte (TJP) bij Wattignies Hockey Club in het Franse Lille tijdens het voorbije pinksterweekend. TJP is een gemengd tornooi waarbij altijd minstens één meisje op het veld moet staan. Dit toernooi telde 56 deelnemende teams uit Frankrijk, België en Spanje.

Op zaterdag startten ze met tropische temperaturen, ’s avonds brak het onweer los en moesten alle 430 kampeerders geëvacueerd worden naar de nabijgelegen sporthallen. De grote zaal was veel te warm, dus de Stixies vluchtten met hun luchtbedjes naar de kleedkamers en douches waar het veel frisser was, en ze er toch nog een gezellige avond van maakten. Ze kregen zondag opnieuw wat regen te verduren, de spelers lieten het niet aan hun hartje komen. Gelukkig konden ze op maandag toch onder een stralend zonnetje het avontuur afsluiten.

Annabel, Arnaud, Floris, Jannes, Lili, Matthis, Maxime en Staf speelden de pannen van het dak en wonnen verschillende matchen met verpletterende scores. De halve finale eindigde met een 0-0 gelijke stand gevolgd door een overwinning na zenuwslopende shoot-outs.
De finale tegen thuisteam Wattignies-1 bleek een nog grotere thriller. Stix domineerde de match maar de bal wilde niet in het doel, eindstand 1-1. Opnieuw die zenuwslopende shoot-outs, alle ogen op goalie Lili en de drie veldspelers die de shoot-outs zouden uitvoeren gericht; Matthis, Staf en Jannes. Er was geen plaatsje meer vrij rond het veld, talloze clubs supporterden voor Hasselt Stix en scandeerden hun naam, op kop de Belgische collega’s van Primerose uit Brussel en Royal Hockey Club de Huy! Lili zorgde ervoor dat Wattignies niet kon scoren. De jongens deden dat op hun beurt wél! De supporters bestormden het veld en sprongen in het rond samen met de Stixies, een kippenvelmomentje waarvan ze het filmpje nog vaak gaan herbekijken.

Hasselt Stix nam voor het eerst deel met een team en pakte meteen de hoofdprijs in de U14 categorie met zestien teams. De grote beker, uitgereikt door de burgemeester, krijgt nu een plaatsje in het clubhuis in Kiewit.

“Ondanks de taalbarrière legden de kinderen nieuwe contacten met kinderen van andere clubs, de kleine Belgen kregen op het tornooi heel wat faam en werden uitvoerig bedankt voor de spannende matchen en spectaculaire shoot-outs”, klonk het.

Speciale dank aan:
• de organiserende club, waar talloze vrijwilligers het organisatorisch huzarenstukje in goede banen geleid hebben, ondersteund door de gemeente die de zalen, het podium, de eettenten enz gratis ter beschikking stelde!
• Emanuele en Quinten, die het team mee naar de overwinning gecoacht hebben
• Claudia en Kim, de mama’s die mee gingen kamperen en voor de spelende jeugd zorgden
• Piket-Jo, camera-Katrien, candy-Rebecca and scorecard-Dieter

De affiche van het drukbezette TJP editie 2022
De affiche van het drukbezette TJP editie 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *