logo Casalina

Ferre Geeraerts, Sid Berghmans en Mathijs Wuyts smeden plannen op en naast de fiets

Ferre Geeraerts, Sid Berghmans en Mathijs Wuyts smeden plannen op en naast de fiets
Vlnr Geeraerts, Berghmans en Wuyts

Het sportieve trio Mathijs Wuyts en Ferre Geeraerts, beiden uit Baal, en Sid Berghmans vertonen de komende periode wel wat ambitie op de fiets. Dat doen ze voor zichzelf of in dienst van een ploegmaat. Twee van de drie zijn vandaag gestart in de meerdaagse Ronde van Vlaams-Brabant – Vermarc Cycling Project.

De drie sloegen onlangs een praatje aan het zwembad van Tremelo, waar Wuyts en Berghmans werkzaam zijn als redders. Passant Geeraerts start eerst in de Ronde van Vlaams-Brabant met één drijfveer en focust daarna op de Ronde van Namen.

“Ik verloor vorige week nog het provinciaal kampioenschap tijdrijden voor beloften in Bertem met amper één seconde verschil van Lars Craps. Ik wil sportieve weerwraak nemen en die tijdrit, andermaal in Bertem, proberen winnen”, aldus Geeraerts van YCT Demer en Dijle die het ook op de piste goed doet.

Voormalig mountainbiker Berghmans legt zich toe op granfondo’s en wegkoersen. Zijn komende race is de kermiskoers in Schepdaal waarna de struise renner het volle pond zal geven voor YCT Demer en Dijle in de Ronde van Namen. Hij bereidde zijn seizoen voor in Calpe en kon zich al enkele keren in de kijker rijden onder andere in de koersen van Putte-Beerzel en Kortessem, waar er telkens top twintig en mogelijk meer, voor hem inzat.

Wuyts tenslotte mikt vrijdag op de Baalse Kermisloop, de daaropvolgende zondag wil hij teammakker Galicia aan de Belgische titel helpen bij de VWV. Daarna gaat de twintiger die uitkomt voor Cycle Passion – Scott RT even rusten om zich kort nadien te richten op de Belgische titelstrijd bij de elites z/c in Putte.

Één gedachte over “Ferre Geeraerts, Sid Berghmans en Mathijs Wuyts smeden plannen op en naast de fiets

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *