logo Casalina

Tempo Overijse haalt het van gemotiveerd Sportief Rotselaar

Tempo Overijse haalt het van gemotiveerd Sportief Rotselaar
Tempo Overijse (links) kwam de zege wegkapen bij Sportief Rotselaar

In een stormachtige beginfase kwam Sportief Rotselaar 2-0 op voorsprong tegen een te ontspannen gestart Tempo Overijse. Naarmate de rust naderde stelden de bezoekers orde op zake en kwam ook de score in evenwicht. Met nog twintig minuten op de klok kwam Tempo op voorsprong via een stevige vrije trap van invaller De Doncker. Het bleef finaal 2-3.

We waren amper twee minuten ver of een snelle aanvallende actie belandde bij Boogaerts die in doel afwerkte, 1-0 en iedereen wakker? Dat was dus blijkbaar niet het geval, na een stroomversnelling over rechts van Van Rooy belandde de bal centraal voor doel. Nieuwkomer Pauwels zette er zijn voet tegen en ramde de bal tegen de netten, 2-0 na amper tien minuten. Rotselaar speelde de bal rond, Tempo wachtte als een springveer op een scherpe tegenaanval.

Rotselaar stond even 2-0 op voorsprong
Rotselaar stond even 2-0 op voorsprong

Walid trapte op minuut twintig rakelings naast rechts. Het was slechts uitstel, Cocchiere kreeg de bal aan de rechterhoek van het strafschopgebied en trapte mooi overhoeks binnen, 2-1. Via de binnenkant van de paal kwam de 2-1 op het scorebord. Iets na het half uur maskeerde Walid zijn schot en met succes. Het leer belandde in de rechterbenedenhoek, 2-2. In minuut veertig kwam Boone na een snelle tegenreactie aan de bal vlakbij doel. Hij mikte de bal op doelman Jaucot, in de rebound mikte Aesseloos eveneens op de keeper. Op slag van rust belandde een vrije trap uit een scherpe hoek vanaf links van Walid op de handschoenen van Rotselaargoalie De Weerdt. Hij tikte maar net over.

Cocchiere trapt de 2-1 in de verste hoek
Cocchiere trapt de 2-1 in de verste hoek

In de tweede helft zette Tempo een volledig nieuw elftal op de mat en waren ze voor het merendeel de beteren. Op minuut zeventig kregen ze aan de rechterzijde een vrije trap. De Doncker vlamde naar de rechterbovenhoek. Ingevallen doelwachter Bollen leek de bal te hebben, maar het was net niet, 2-3 voor de roden! In de slotfase kwam het thuisteam nog opzetten met enkele gevaarlijke standjes voor doel, maar zonder gevolg.

Doelpunten: 2′ Jef Boogaerts (1-0), 10′ Pauwels (2-0), 22′ Cocchiere (2-1), 34′ Walid (2-2), 70′ De Doncker (2-3).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *