logo Casalina

Felipe Orts wint de Spaanse Cup XCO in Zaragoza

Felipe Orts wint de Spaanse Cup XCO in Zaragoza
Felipe Orts zegeviert in de XCO MTB Cup in Zaragoza Beeld REFC Burgos BH

Felipe Orts (28) uit Alicante nam na zijn veldritseizoen deel aan de XCO Cup mountainbiken in Zaragoza. De veldrijder van Burgos BH, die jaarlijks een klein half jaar in Betekom slijt, deed dat met succes en behaalde zijn eerste internationale overwinning in een wedstrijd van dit niveau.

Felipe Orts keerde anderhalve maand na het beëindigen van zijn veldritseizoen terug in competitie en deed dat door opnieuw een overwinning te behalen. De renner met overwicht de Spaanse XCO Cup, in de discipline Olympische Cross Country, in Zaragoza. Deze test van de nationale competitie, in de UCI C2-categorie, markeerde zijn terugkeer naar het mountainbiken na twee jaar. Dit nadat hij zich de voorbije seizoenen had gericht op veldrijden en wielrennen. De man uit Alicante toonde zich superieur en bevestigde zijn goede gevoelens voorafgaand zijn volgende debuut, namelijk in de wegcampagne.

Omdat hij de vorige races van het toernooi niet had betwist, moest Felipe achteraan beginnen.

Hij maakte gebruik van zijn explosiviteit om snel terug te komen en de kopgroep te bereiken. In de eerste paar ronden reed hij naast de twee sterkste rivalen, die hij deed lossen met een goede aanval. Hierdoor reed hij solo naar winst. Het zal dit jaar niet zijn enige MTB-ervaring zijn, want volgende week rijdt hij samen met langdenoot Kevin Suárez, de Ronde van Ibiza (07-09/04) in duo.

“De race verliep erg goed. Hoewel ik in de laatste positie begon, ben ik vrij snel teruggekomen. In de tweede ronde reed ik al aan de leiding. Ik ging een beetje mee met de eerste twee, maar ik zag dat mijn tempo hoger lag en besloot een volle ronde fors door te rijden, met succes. Ik wist niet hoe mijn lichaam zou reageren op de inspanning na een maand zonder competitie, maar alles verliep goed. Uiteindelijk ben ik erg blij om te zien dat ik in de mountainbikesport nog steeds ruimte voor verbetering heb en dat ik bij de besten kan horen”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *