logo Casalina

Tachtig jonge spelers tekenen present op de paasstage van de Stix Hasselt

Tachtig jonge spelers tekenen present op de paasstage van de Stix Hasselt
Dolle pret op het paaskamp van de Stix in Hasselt

Tijdens de paasvakantie doen de jeugdteams van veldhockeyclub Hasselt Stix het iets rustiger aan en is er een pauze voorzien in de competitiekalender. Dat weerhield heel wat leden er echter niet van om toch actief te blijven en deel te nemen aan de paasstages. In de eerste week van de paasvakantie gaven zo’n 80 meisjes en jongens het beste van zichzelf tijdens de Stix-paasstages.

De trainers werkten voor de jongste leden een leuk programma uit waarin ze sport en spel afwisselden met techniek en tactiek. Kim van Vlerken die alle stages voor de club in goede banen leidt, zorgde ook voor een paar leuke extra’s. Zo gingen de kinderen op zoek naar paaseitjes en was er elke dag een lekkere versnapering voor iedereen.

Claudia Willems en German Albornoz organiseerden een intensieve tweedaagse voor de vele goalies die de club rijk is. De keepers vlogen door de lucht en werkten aan hun techniek. Ze zullen helemaal klaar zijn voor de tweede helft van de hockeykalender.

Enkele jeugdspelers op het paaskamp van de Stix in Hasselt
Enkele jeugdspelers op het paaskamp van de Stix in Hasselt

Hoofdtrainer Emanuele Iossa werkte een uitdagende formule uit voor de oudere jeugdspeelsters en spelers. Samen met een aantal ervaren trainers volgden de U14 en U16 meisjes en jongens high level hockeyclinics. Ze oefenden op een aantal speciale aanvallende en verdedigende technieken. De meisjes en jongens werden in kleine groepjes begeleid en konden onder andere na video-analyse verder blijven schaven aan hun techniek.

In de tweede week van de paasvakantie slaat de club de handen in elkaar met de sportdienst van Hasselt en verzorgen de trainers van Stix een laagdrempelig hockeykamp dat ook toegankelijk is voor startende hockeyers. Tijdens dit kamp leggen de trainers de nadruk op de basistechnieken en brengen ze de liefde voor de mooie sport over aan alle jeugdige sportievelingen die kennis willen maken met veldhockey. Dit kamp is de ideale kick-off voor een nieuwe Start to Hockey campagne die in Hasselt start op 17 april. Jongens en meisjes die deze gratis starterslessen willen volgen, kunnen aanmelden op Hasselt STIX .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *