logo Casalina

Fee Knaven pakt winst in de opener Vermarc Cycling Project in Rotselaar

Fee Knaven pakt winst in de opener Vermarc Cycling Project in Rotselaar
Fee Knaven wint met lichte voorsprong in Rotselaar

In de opener van het Vermarc Cycling Project voor vrouwelijke jeugd in en rond Rotselaar was de dagzege en de gele leiderstrui voor de Nederlandse Fee Knaven. De dochter van ex-prof Servais Knaven ontsnapte met nog ongeveer een kilometer in de aanslag en hield haar inspanning vol tot aan de meet. In de pelotonspurt haalde Vlaamse nieuwelingekampioene Auke De Buysser het voor de Limburgse Anna Vanderaerden en Britt Huybrechts.

Ze stonden met 106 aan de start voor 11 lussen van 6,4 kilometer, kortom 70 wedstrijdkilometers in totaal.

Sinds begin lag het tempo relatief hoog, al snel stonden de poorten achteraan het peloton wagenwijd open. Vele rensters stapten uit de race, welgeteld de helft dus 53 van de 106. Onder andere Auke Anne uit Watou die sporen van een valpartij leek te vertonen. In de slotfase reed de grote groep samen. Met nog drie rondes in de aanslag poogde voormalig Belgisch kampioene Ella Heremans uit Heist-op-den-Berg vooraan te ontsnappen in de aankomststrook, de rest was bij de pinken.

Bij de ingang van de slotkilometer was er nog sprake van een valpartij, dat hield Knaven niet tegen om een offensief in te zetten. Aanvankelijk bedroeg haar voorsprong amper zeven tellen, maar ze zette door en had aan de meet 24 seconden bonus op de grote groep. De vinnige De Buysser was de snelste van de rest, vierde en Antwerps kampioene Britt Huybrechts baalde achteraf ietwat. “Ik raakte op een zeker moment wat ingesloten. Ik had zeker nog wat extra in de benen en kon niet maximaal eruit halen wat er nog in zat”, wist de tiener van het Van Moer Logistisc CT die zeker nog kans maakt op eindwinst.

De Britsen Holly Ramsey en Anna Lloyd bezetten plaats vijf en zes voor Michielsen, Nikki Souren wiens zus Scarlett in het verleden in deze meerdaagse al meerdere zeges boekte, de Duitse Rottmann en De Raedemaeker.

De pelotonspurt om plaa
De pelotonspurt om plaats twee

Leiders klassementstruien

Gele leiderstrui en groene puntentrui: Fee Knaven
Oranje trui knelpuntenklassement: Jilke Michielsen
Witte trui jongerenklassement: Auke De Buysser
Blauwe trui eerste Vlaams-Brabantse junior: Alexe De Raedemaeker
Rode trui eerste Vlaams-Brabantse nieuweling tweedejaars: Lien Schampaert
Blauw-witte trui eerste Vlaams-Brabantse nieuweling eerstejaars: Marthe Eliano

Vlnr klassementstruien Michielsen, De Raedemaeker, Knaeven, Schampaert, De Buysser en Eliano
Vlnr klassementstruien Michielsen, De Raedemaeker, Knaeven, Schampaert, De Buysser en Eliano

Vandaag rijden de meiden hun tweede en laatste rit in en rond Boortmeerbeek, een organisatie van KWC De Verenigde Sportvrienden. De oudsten leggen er elf lussen van 6,5 kilometer af, goed voor 71,5 kilometer. Het startschot luidt om 15 uur in de Hanswijkstraat, een kleine twee uur later vindt de aankomst er ook plaats.

https://regiosport.be/wielrennen/de-nederlandse-scarlett-souren-spurt-het-snelste-bij-de-vrouwelijke-jeugd-in-tisselt/

0 reacties op “Fee Knaven pakt winst in de opener Vermarc Cycling Project in Rotselaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *