logo Casalina

Jeugdig KFC Baal moet het afleggen tegen ervaren KFC Ramsel

Jeugdig KFC Baal moet het afleggen tegen ervaren KFC Ramsel
Het ervaren Ramsel (links) haalde het van het jonge KFC Baal

Een op elkaar ingespeeld KFC Ramsel haalde het op ervaring van een gemotiveerd KFC Baal. Aan wilskracht en opbouwend voetbal geen gebrek bij het thuisteam, de afwerking was er nog niet. De goalgetters stonden aan de overzijde met onder andere Daan Matthijs én voormalige Rode Duivel Kevin Vandenbergh, die twee van de drie counters waarvan hij het de laatste schakel was, succesvol afsloot.

In minuut 5 tikte Vandenbergh de bal door naar Van Den Bergh op links, deze zette voor. De bal belandde net niet bij Matthys. In minuut dertien vloog een schot van bezoeker Engelen rakelings voorbij de verste paal. Baal reageerde via Dubois die vanaf links een schuiver voor doel verzond in de richting van Usai. De Ramseldoelman Dams lag er gevat tussen. Kort daarna vertrok Vandenbergh nadat hij een diepe bal op zich kreeg ingespeeld, hij maakte zoals vanouds af in de verste hoek, 0-1. Bij Baal meenden ze massaal dat er sprake was van buitenspel.

Kevin Vandenbergh werkt de 0-1 af in de verste hoek
Kevin Vandenbergh werkt de 0-1 af in de verste hoek

Amper bekomen van de 0-1, werd de struise Van Den Bergh doorgestuurd. Hij trapte de bal vanaf de grens van de Baalse zestien afgemeten in de linkerbenedenhoek, 0-2. Kort daarna de 0-3 via de voormalige international die opnieuw in de diepte opdook en afwerkte, 0-3. Van Ouytsel, Van Den Schoor, Usai en Nooyens probeerden meer beweging te brengen op het middenveld. Een afstandsschot van Van Den Schoor belandde net naast de linkerpaal. Daarna leverde hij ook enkele prima dieptepassen af, helaas zonder doelpunt(en) als gevolg. Op het half uur werd Van Den Bergh andermaal gelanceerd, hij legde de bal net over de lat. Kort nadien legde Engelen weer de bal voorlangs naast doel. Op corner vanaf rechts van Leys werd door Van Dessel aan de tweede paal binnengekopt 0-4.

We gingen rusten bij een 0-4, een streng verdict voor Baal die poogde van achter uit over de grond te voetballen.

Vandenbergh bleef bij de rust binnen, hij werd vervangen door Janssens. Vijf minuten na rust legde Corbisier af voor Usai, zijn uithaal ging linkst naast. Thuisverdediger Hendrickx rukte op in vijandige linies en drukte af, zijn schot werd gepakt. Daarna volgden maar liefst acht wissels bij Baal om jeugdspelers speelminuten te geven.

De Baalse wissels aan de zijlijn
De Baalse wissels aan de zijlijn

Vanaf dan bevond Ramsel zich voor het merendeel op Baals grondgebied. Voor de 0-5 werd Matthijs diep gestuurd, hij kapte zijn verdediger uit en trapte naast de keeper binnen. Zijn tweede van de avond trapte hij binnen op voorzet. De 0-7 volgde na een mooie actie van Janssens, hij werkte vanaf een scherpe hoek af in doel, 0-7.

Doelpunten: 19′ Vandenbergh (0-1), 21′ Van Den Bergh (0-2), 23′ Vandenbergh (0-3), 39′ Van Dessel (0-4), 70′ en 78′ Matthijs (0-5 en 0-6), 84′ Janssens (0-7).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *