logo Casalina

Plenke Werchter in derde kwartier kopje onder bij Tielt-Winge 3000

Plenke Werchter in derde kwartier kopje onder bij Tielt-Winge 3000
Tielt-Winge 3000 (onderaan) maakte het verschil in het derde kwartier tegen Plenke Werchter

Na een openingsfase waarin Plenke Werchter twee keer gevaarlijk was, kreeg derdeprovincialer Tielt-Winge 3000 de bal. Daar maakten ze in het derde kwartier gebruik van om drie keer te scoren. In de tweede helft bleven de rood-groenen drukken, maar er kwamen geen doelpunten meer bij. Invaller Robeets maakte er voor Plenke op vrije trap 3-1 van, daar bleef het bij op een warme avond.

Op een bedje van heerlijke friet met pepersaus van plaatselijke frituur De Puntzak werd de partij op gang gefloten.

In de beginfase bleef de bal hangen in de Tieltse zestien, bezoeker De Bie knalde van dichtbij over. Een vrije trap van diezelfde De Bie in minuut acht ging rakelings voorlangs. Daarna eiste de thuisploeg de bal meer op. Ze kregen kansen maar die belandden veelal over of in de handen van doelman Vos. Bij Plenke was er te weinig doorstroming via het middenveld. Ze stonden tegenover een verdediging die kapitein Torbeyns relatief goed onder controle had. Na voorbereidend werk van Janssens kwam de bal bij Wauters, die de 1-0 in de verste hoek knalde.

Wauters (links) ontvangt de felicitaties voor de 1-0Wauters (links) ontvangt de felicitaties voor de 1-0

Drie minuten later een infiltratie van De Cock, hij haalde uit met een gekruiste lob , 2-0. Op amper tien minuten tijd viel ook doelpunt nummer drie voor TW 3000. Nieuwkomer Adriaens werd vrijgespeeld en werkte gekruist in doel voorbij doelman Vos, 3-0.

Na de rust leek het erop alsof het thuisteam op hetzelfde elan zou verder gaan.

De eerste kans na de pauze was voor Plenke. Na voorbereidend werk van Monival en Vandenberk kwam de bal links terecht bij Isenborghs. Deze vlamde verrassend naar de eerste paal, doelman Putseys bokste weg. Op het uur trapte namens het thuisteam nieuwkomer en snelle man De Cock nipt links naast. Ploegmaat Hoes mikte van dichtbij over. Op minuut zeventig andermaal De Cock over links, hij raasde door tot de achterlijn en ging op doelman Vos af die wegwerkte. Werchterse invallers Robeets en Town brachten snelheid bij de oranje-blauwen. Wens en Hoes kregen nog een dot van een kans voor de Hagelanders. Bij een vrije trap voor Plenke waren er zenuwen in de Tieltse muur en niet zonder reden. Robeets borstelde de vrije trap in de linkeronderhoek binnen, 3-1.

De muur van Tielt-Winge 3000 voor de vrije trap van invaller Robeets
De muur van Tielt-Winge 3000 voor de vrije trap van invaller Robeets

Zeer kort nadien Robeets links op wandel, hij schoof aan de verste paal naast. Town kopte nog op inworp van Robeets de bal in de handen van keeper Didi.

Doelpunten: 34′ Wauters (1-0), 37′ De Cock (2-0), 44′ Adriaens (3-0), 79′ Robeets (3-1).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *