Q8 tempo oil banner

 

Eerstejaarsnieuweling Xander Scheldeman wint in Attenrode-Wever

Eerstejaarsnieuweling Xander Scheldeman wint in Attenrode-Wever
Scheldeman krijgt de tijd om zijn zege te vieren in Attenrode-Wever

De West-Vlaming Xander Scheldeman uit Koolskamp eigende zich de zege toe bij de eerstejaarsnieuwelingen in Attenrode-Wever. In de slotronde stoof hij weg met de Limburger Tielens en de Henegouwer Deweerd. Nolan Huysmans uit Opwijk droeg het gewicht van de koers, maar liet zich verrassen toen het trio bergaf in een bocht hun kans waagde, hij werd vierde.

Al in de eerste van elf rondes ontstond er een valpartij, de Limburger Geboers ging onderuit. Hij bezeerde het linkersleutelbeen, stapte uit koers en werd verzorgd in de EHBO-post. In de tweede lus werd het peloton bergop in drie stukken gereden, maar de eerste groep talmde zodat de rest weer kon aansluiten. De daaropvolgende rondes stond mede door de warmte de poort achteraan het peloton open en ging het soms heel snel, maar soms stokte het tempo. Het leek op een drafje uit te draaien op een groepsspurt tot Scheldeman en Deweerd bergaf versnelden en Tielens nog erbij raakte, de rest was gezien voor de zege. Met de aankomst in zicht versnelde Scheldeman van het Isorexteam dusdanig dat Deweerd geen kans kreeg om een hand uit te steken voor winst, derde medevluchter Tielens zat toen door zijn beste krachten heen en werd afgescheiden derde. Huysmans won de erespurt om plaats vier, Nio Vandevorst uit Halen vervolledigde de top vijf.

Streekrenner Rube Pans uit Kersbeek-Miskom kwam als achtste over de meet en ook als eerste van het organiserende Maes – CT Glabbeek. Dijlespurter Seppe Stroeykens uit Bonheiden hield Fabian Sprimont uit Landen uit de top tien, deze laatste werd zo elfde en pakte zo een sportief weerwraak voor de mindere thuisrace daags voordien in Neerwinden.

Geef een reactie