Q8 tempo oil banner

 

Sparta Haacht Statie versterkt zich enorm op het middenveld

Sparta Haacht Statie versterkt zich enorm op het middenveld
Jeroen Van Tricht komt opnieuw bij een groen-witte formatie terecht

Derdeprovincialer Sparta Haacht Statie leek zijn transferhuiswerk gemaakt te hebben met negen aanwinsten voor volgende voetbaljaargang. Als klap op de vuurpijl trokken ze gisteren hun tiende nieuwe gezicht aan, niet de eerste de beste. Het gaat om middenvelder Jeroen Van Tricht (32) uit Leuven die overkomt van de groen-witte kleurgenoten van eersteprovincialer HO Bierbeek!

Hun eerste negen transfers waaronder aanvallende kracht Nick Carrez kon je hier al bekijken.

Van Tricht genoot zijn jeugdopleiding bij Sporting Kortenberg, daarna speelde hij tussen zijn elfde en achttiende bij KV Mechelen. Daarna volgden twee jaar eerste provinciale bij FC Tildonk en vijf jaar Sporting Kortenberg in tweede provinciale. Met ERC Hoeilaart klom hij op vijf jaar tijd van tweede provinciale naar derde amateur, daar kwamen nog drie jaargangen HO Bierbeek in eerste provinciale bij.

“Het zal mijn eerste kennismaking met derde provinciale worden. Ik koos ervoor om bij en met kameraden te spelen zoals onder andere Caes, Criel, Fayad en Van Wuytswinkel. Door corona heb ik lang niet kunnen spelen, ik bleef wel trainen bij Bierbeek tot maart. We bleven fit om klaar te zijn als de competitie opnieuw zou beginnen”, wist de kinesist van beroep. “Ik heb het gevoel dat Sparta Haacht Statie de ambitie heeft om stappen vooruit te zetten. Ze hebben een splinternieuwe accommodatie en ik zie ze op de deur naar tweede provinciale kloppen. Andere teams waarmee ik heb gesproken, vertoonden minder ambities.”

“Ik ben blij dat we nog een speler van dit kaliber konden binnen halen. Hij kan onder andere samen met Carrez de groep flink wat bijbrengen op trainingen en tijdens wedstrijden. Hij straalt en brengt rust, allemaal niet onbelangrijk als je regelmaat of prestaties wilt nastreven in je reeks”, aldus fiere voorzitter Koen Goovaerts.

 

Geef een reactie