logo Casalina

Tofsportnacht in een ander jasje

Tofsportnacht in een ander jasje
Sfeerbeeld van de Leuven Night Run

De Leuvense Tofsportnacht kon vorig jaar als gevolg van de coronamaatregelen niet plaatsvinden, maar dit jaar belooft het op zaterdag 21 augustus opnieuw een topeditie te worden! De inschrijvingen voor de Leuven Night Run gingen het voorbije weekend alvast van start.

Voor sportliefhebbers is het ieder jaar reikhalzend uitkijken naar eind augustus voor de Leuven Night Run en het Leuvense Polsstokgala, die samen de Tofsportnacht vormen. Wegens corona zullen beide evenementen iets anders ingevuld worden dan de voorbije jaren.

“We zijn heel blij en opgelucht dat we onze verschillende sportevenementen in de zomer kunnen organiseren, waaronder de Tofsportnacht”, zegt schepen van sport Johan Geleyns. “Al moet er natuurlijk nog steeds rekening gehouden worden met de geldende maatregelen. Dat brengt hier en daar wijzigingen met zich mee in de organisatie. Zo zal het Polsstokgala niet op de Oude Markt kunnen plaatsvinden. Door de uitbreiding van de terrassen is er niet voldoende plaats om de wedstrijd veilig te kunnen organiseren. We bekijken nu enkele alternatieve locaties, waaronder het Blauwputplein en de AtletiekArena Gaston Roelants. Dat is jammer, want de Oude Markt zorgt voor het unieke wedstrijdkarakter en een bijkomende bijzondere sfeer.”

Leuven Night Run

Ook de Leuven Night Run zal er iets anders uitzien. “Tijdens de Leuven Night Run ontdek je de stad op een sportieve manier. Onderweg loop je langs de mooiste plekjes van het stadscentrum, zoals de Kruidtuin, de Abdij van Keizersberg, het Dijlepark en de Wolvenpoort. Anders dan anders wordt er dit jaar niet door gebouwen gelopen, maar het zal ook dit jaar de moeite lonen om deel te nemen. De kaarsjes en (muziek)groepjes langs het parcours zullen sfeer met zich meebrengen.”

Het aantal deelnemers is beperkter dan de voorbije jaren. In totaal kunnen 2.500 personen meelopen tijdens de Leuven Night Run (tien kilometer) en 300 personen tijdens de Family Run (drie kilometer). De Family Run gaat van start om 20.30 uur op het Damiaanplein, de Night Run start op hetzelfde moment op de Bondgenotenlaan. Inschrijven kan via www.leuvennightrun.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *