logo Casalina

Keeper Kenneth Collier keert terug naar zijn bakermat, FC Tildonk

Keeper Kenneth Collier keert terug naar zijn bakermat, FC Tildonk
Kenneth Collier (r) keert terug naar zijn jeugdliefde

Doelman Kenneth Collier (22) uit Boortmeerbeek keert terug naar waar het allemaal voor hem begon. Hij begon op zijn vierde als veldspeler bij de groen-gelen van FC Tildonk en na een jaar of elf afwezigheid keert Collier er terug. Het gegeven dat hij er zijn carrière begon, zijn vader Eddy er jarenlang speelde, de ambitie van FC Tildonk en het statuut als eerste doelman verschaften hem de zekerheid die hij wou.

Collier speelde tussen zijn vierde en elfde bij FC Tildonk als grotendeels als veldspeler.

Rond zijn tiende à elfde nam hij plaats in doel. Daarna was hij achteréénvolgens actief voor KAC Betekom, Diegem Sport en opnieuw Betekom, steeds voor een termijn van drie seizoen. Bij KAC was hij tijdens zijn laatste periode begonnen als derde doelman, maar was hij opgeschoven naar de tweede stek in de pikorde. Daarna volgden een jaarje bij tweedeprovincialer KVC Haacht en derdeprovincialer KV Tremelo.

“Ik vond het altijd leuk spelen bij Tremelo en kijk er met plezier op terug, hoe kort dat kampioenschap dat vijf matchen telde ook was. De overgang na dit coronaseizoen was een lastige, maar ergens ook een logische keuze”, opent de doelwachter die uit Haacht afkomstig is. “Ik speelde bij Tildonk tijdens mijn jeugd en mijn vader speelde en beëindigde er zijn actieve carrière. Ik ben er met andere woorden groot gebracht. Ik vind het een meerwaarde om er terug te keren omwille van het sportieve, ze stellen zich top vijf als ambitie, wat me wel aanstaat. Het is een jeugdig team en je kan er wel vijf à zes opéénvolgende seizoenen beleven, dat is belangrijk voor de standvastigheid. Het is ook aangenaam om weten dat ik er het statuut van eerste doelman zal hebben. Ik word er binnenkort 23 en dan aas je zeker op een bepaalde zekerheid en de daarbijhorende speelminuten. Ik voel me klaar om de ploeg te leiden en met dit team mogen we hoog mikken in onze reeks.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *