logo Casalina

Dertienjarige aspi Toon De Peuter primus in Baal

Dertienjarige aspi Toon De Peuter primus in Baal
Toon De Peuter wint en slipt net niet

In de tweede van vier rondes op en rond de Balenberg kwam latere winnaar Toon De Peuter uit Berlaar al vooraan loeren. Provinciaal kampioen Giel Lejeune uit Wilsele was toen aan een inhaalrace bezig en werd derde. Ondertussen nam De Peuter afstand van de rest en won voor Evens. Bij de meisjes zegevierde Nederlands kampioene Elena Van Der Veken.

Met 49 stonden ze aan de start. In de openingsronde behoorden Ferket, latere vierde Verdonck, De Peuter en Van Ginneken tot de voorhoede. Belgisch kampioen Corsus kwam in de buurt van de Balenberg ten val en nam een andere renner mee in zijn zog, de tiener van YCT Demer en Dijle weerde zich nog danig, dichter dan een zesde stek kwam hij niet. I

In ronde twee bestond de kopgroep uit latere tweede Evens in het gezelschap van ploegmaat Vanhoudt, De Peuter en Ferket. Lejeune was op dat moment zesde en reed van Corsus weg. In de laatste af te leggen lus nam De Peuter die een thuiscross rijdt, daar zijn AA Drink – Young Lions, de wedstrijd organiseert, de leiding. Hij nam een kleine twintig tellen bonus op Evens. Kempenaar Axel Van Dijck kwam bij de tien besten door en nestelde zich finaal op een zevende stek. Aan de meet had De Peuter alle tijd om het zegegebaar te maken en hierbij net niet uit te glijden.

“Het was mijn eerste seizoenszege. Het was een heel zware wedstrijd door de modder. Ik gleed nog onderuit en kwam ten val, maar zonder veel gevolgen. Mijn gevoel was in orde, ik was goed vertrokken en geloofde in de een positieve afloop”, reageerde winnaar De Peuter wiens volgende cross Hechtel zal worden. Die betwist hij volgend weekend. “Ik reed op een bepaald moment in de buurt van nationaal kampioen Corsus en had het even moeilijk. Ik voelde me goed en reed ervan weg op een beklimming. Ik ben relatief tevreden over deze derde plaats”, wist de derde.

Bij de meisjes haalde Nederlands kampioene Van Der Veken het afgetekend voor Eline De Winter en Melanie Lemmens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *