logo Casalina

Belgisch triatlonkampioen Van Den Boer primus bij veertienjarige aspi’s op Balenberg

Belgisch triatlonkampioen Van Den Boer primus bij veertienjarige aspi’s op Balenberg
Arthur Van Den Boer wint bij de veertienjarige aspiranten

Belgisch kampioen triatlon bij de jeugd C Arthur Van Den Boer uit Elewijt was op de Balenberg afgetekend de beste bij de veertienjarige aspiranten. Oost-Vlaming Naud De Clercq sleepte een tweede stek uit de brand voor Lennes, nationaal kampioen Xander Danckaarts uit Overijse was teleurgesteld vijfde. Bij de meisjes haalde Kaylani Bartels het voor Marie De Schrijver en Alana Van Bommel.

De Clercq nam de kopstart bij de “oudste” reeks van de aspiranten.

Van Den Boer en Danckaarts reden net in de top tien. Er waren veel opstroppingen halfweg de omloop. In lus twee reden Van Den Boer en De Clercq samen van de rest weg, Danckaarts had mentaal een klopje gekregen. Keano Geens uit Heist-op-den-Berg en Mats Van Den Eynde uit Betekom bevonden zich toen bij de beste tien, beiden van het plaatselijke YCT Demer en Dijle. Geens werd finaal achtste, Vanden Eynde negende. Op het einde van ronde twee rijdt de top vijf op een zakdoek, de gure wind komt er ook meer door. Opeens worden beide leiders in de slotronde vergezeld door Jacobs. Van Den Boer was nog fris genoeg om van de rest weg te rijden, Oost-Vlaams kampioen De Clercq kon Jacobs op de meet afhouden voor plaats twee. De Keersmaeker werd vierde voor Danckaarts die nog stevig moest spurten voor plaats vijf tegen Antwerps provinciaal kampioen Meeusen. Bij de meisjes had Bartels al snel een voorsprong op de rest, tweede De Schrijver en derde Van Bommel reden het merendeel van de race afgescheiden.

Op basis van lottrekking moest de winnaar achteraan van start gaan.

“Ik moest door lottrekking op de laatste rij starten, maar dat schrok me niet af. Na de eerste twee bochten reed ik al naast Belgisch kampioen Danckaarts. Ik voelde me goed, de supporters riepen me toe dat ik bij de beste acht reed. Ik haalde snel vele anderen in en was tweede. Nog voor het einde van ronde één kwam ik bij De Clercq, na de eerste lus kwam ik al als eerste over de streep. We reden dan met twee op kop maar het ging niet superhard, waardoor een derde renner kon komen aansluiten. Toen De Clercq een foutje maakte, was dat voor mij het signaal om te versnellen”, aldus winnaar Van Den Boer die trots was met zijn eerste zege. “Triatlon is momenteel belangrijker dan de cross, maar als ik bekijk dat ik hier ook met de beteren meekan, dan kan ik later nog kiezen”, wist de tiener die bij SP&O Mechelen de triatlonsport uitoefent. Danckaarts was na de wedstrijd niet heel tevreden. Hij verklaarde dat hij geen grip had in zijn banden, griffo’s. In de cross verdedigt hij de kleuren van het organiserende AA Drink – Young Lions.

Dorpsgenoot van de winnaar Fausto Delmé kon leven met plaats dertien op 66 starters. “Ik moest ergens in het midden van het deelnemersveld starten. Ondanks dat het niet helemaal mijn favoriete ondergrond was, kon ik toch wat opschuiven. Ik ben relatief tevreden met mijn prestatie.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *