logo Casalina

Twaalfjarige aspirant Maxime Smits spurt naar zege in cross Baal

Twaalfjarige aspirant Maxime Smits spurt naar zege in cross Baal
Maxime Smits haalt het van Nand De Bois om winst

Maxime Smits behoorde al vanaf de beginfase tot de voorhoede van de wedstrijd. In de slotronde sloot Nand De Bois uit Huldenberg aan, ze reden samen naar de meet en Smits haalde het afgetekend. Van Looke werd nog derde. Bij de meisjes was Mart Leyssens aan het feest.

De twaalfjarigen vertrokken met zijn vijftigen. Meeusen was als eerste weg. In de openingsronde hadden vier crossers al een kleine voorsprong genomen, daarbij al Smits en De Bois en Donckers. Meeusen moest al snel terrein prijs geven. Ook De Bois verloor wat seconden door een val. Matiz Geens uit Heist-op-den-Berg weerde zich goed in de top tien en werd finaal achtste. Ondertussen werd de kopgroep uit elkaar gerukt en nam Smits voorsprong. Met nog een halve ronde te gaan kwam De Bois van TWC Hoekske Maleizen aansluiten en beiden begaven zich naar de meet. Smits etaleerde een sterke jump en haalde het voor De Bois. Bas Vanden Eynde uit Betekom was als vijfde de eerste streekrenner.

Bij de meisjes kwam Mart Leyssens solo binnen voor Phebe Blieck die volgde op iets meer dan twintig seconden van winst, derde Juliette Battaile volgde op grotere afstand als derde.

Één gedachte over “Twaalfjarige aspirant Maxime Smits spurt naar zege in cross Baal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *