logo Casalina

Derde editie Gooikse Pijl Oetingen voor vrouwen wijkt éénmalig uit naar 19 augustus

Derde editie Gooikse Pijl Oetingen voor vrouwen wijkt éénmalig uit naar 19 augustus
Ook de wedstrijdwagens van Sport Omroep tekenen paraat in de GP Oetingen in augustus

De Gooikse Pijl Oetingen krijgt zoals verwacht een tweede datum in 2023. De koers voor vrouwelijke elite kon eerder niet doorgaan op 8 maart als gevolg van de glaciale omstandigheden die dag. Op zaterdag 19 augustus zal er alsnog gekoerst worden.

De derde editie van de Gooikse Pijl Oetingen voorzien op 8 maart maar werd enkele uren voor de start afgezegd. De zware sneeuwval was een boosdoener waardoor de veiligheid van de rensters niet gegarandeerd kon worden.

De deelneemsters zullen op dezelfde omloop rijden zoals eerder voorzien. De ingrediënten zijn; enkele stevige kasseizones met in de 2 grote ronden de beklimmingen van de Congoberg en Rensberg. Tijdens de 6 plaatselijke rondjes moeten ze de Kasseide in Lieferinge, de kasseien van de Opperstebosstraat in Oetingen en de beklimming van de Bergstraat overwinnen.

Van de teams die in maart paraat stonden toonden er zich al 15 bereid om opnieuw te komen.

Daarbij 5 Worldtour Teams: UAE Team ADQ, UNO-X, Alpecin-Deceuninck, Human Powered Health en Movistar. Met DSM en Jumbo-Visma zijn er onderhandelingen bezig. Ook flink wat intercontinentale teams zullen er aanwezig tekenen. Wie de opvolgster van Europees kampioene Lorena Wiebes zal zijn, zij won er in 2022, zal in de vooravond van 19 augustus geweten zijn.

In 2024 staat de Gooikse Pijl Oetingen voor vrouwen opnieuw in het voorjaar gepland. De Gooikse Pijl voor mannen staat traditioneel in september op de planning.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *