Vliegende Zwaluwen Glabbeek slepen een 2-2 uit de brand tegen FC Binkom

Kapitein Marcelis (17) behoudt voor De Vliegende Zwaluwen het overzicht

Beide ploegen hadden niet veel meer te winnen of te verliezen in deze reeks. Na een sterke remonte waren de Vliegende Zwaluwen het degradatiemoeras ontvlucht naar veiliger oorden. Het leek op een uitzege voor Binkom uit te draaien, maar de thuisspelende wit-rood-groenen konden nog een punt op zak steken.

Bij Binkom ontbraken de geschorsten Kubam, Coosemans, Onkelinx en Elias Cleynen en de gekwetsten Dons en doelman Renders. Doelman Tuur Wouters belde kort voor de wedstrijd ziek af en dus debuteerde Ward Geeraerts tussen de Binkomse doelpalen. Bij Glabbeek ontbraken dan de routiniers Paul Veulemans en Dries Closset alsook aanvoerder Emiel Van Den Plas.

Binkom bracht het eerste doelgevaar.

Torben Peeters zag zijn acrobatische omhaal na een voorzet van Vanderlinden overgaan. In de vierde minuut volgde een inworp voor Glabbeek, ervaren rot Jeroen Jeanpierre zette een paar verdedigers in de wind en schoot hard in de verste hoek de 1-0 op het bord. Wie dacht dat dit het startsein werd voor een mooie en spannende wedstrijd bleef echter op zijn honger zitten. Beide ploegen lanceerden hun aanvallen vooral met verre uittrappen van hun doelmannen in de hoop dat de bal wel eens goed zou vallen. Dus weinig of geen succesvolle combinaties en veel afval in het spel. FC Binkom zorgde voor het meeste doelgevaar voornamelijk via Clement Cleynen. Éen van zijn acties mondde uit in een hoekschop die door gelegenheidskapitein Vanderlinden op het hoofd van Tits werd geschilderd; de 1-1 was een feit.

Doelpuntenmaker voor Binkom Joey Tits zag er al gelukkiger uit

Na een botsing tussen twee Glabbeek-verdedigers ging Cleynen nogmaals aan de haal en tegen de grond, de scheids zag er geen strafschop in. Een afgeweerde actie van Cleynen belandde voor de voeten van Baldewijns die onbesuisd over schoot. Na een wilde trap van Derden kon Wolfs Cleynen vrij voor doel zetten maar deze veelbelovende actie werd afgefloten voor buitenspel.

Een gevleide 1-1 voor Glabbeek die amper één keer aan het Binkomdoel kwam.

In de vijfde minuut na rust onderschepte Loyens een aanval van Binkom. Hij ontzette de bal echter weer in de voeten van Derden die de lijn afging. Zijn teruglegger werd door de vrijstaande Houtevels onberispelijk in doel gelegd, 1-2. Vijf minuten later mocht Tits na een tweede gele kaart gaan douchen. Na afloop zou blijken dat dit het keerpunt van de wedstrijd ging worden. Glabbeek verhoogde de druk; niet met combinatievoetbal maar vooral met lange ballen van gelegenheidskapitein Marcelis. Zo wist hij op links Jeanpierre te bereiken die zich een weg naar doel dribbelde. Hij stootte op de alerte doelman Geeraerts. Binkom moest zich beperken tot het verdedigen van zijn kleine voorsprong en kwam nog amper in de buurt van het vijandig doel.

Drie minuten voor affluiten een scrimmage in de kleine rechthoek van Binkom, de op de grond liggende Geeraerts kan er eerst nog zijn hand tegenzetten waarna een verdediger ontzette. Op 20 meter van het doel stond Loyens klaar om deze bal op te vangen en in de vlucht binnen te schieten, 2-2 en dat bleef het ook. Binkom staat vijfde met 44 punten, de Vliegende Zwaluwen zijn gedeeld negende met 29 éénheden.

Doelpunten: 4’ Jeanpierre (1-0), 22’ Tits (1-1), 51’ Houtevels (1-2), 87’ Loyens (2-2).