Q8 tempo oil banner

 

De broers Seppe en Arthur Van Den Boer winnen op dezelfde dag

De broers Seppe en Arthur Van Den Boer winnen op dezelfde dag
Seppe Van Den Boer pronkt in Bogaarden met de zegeruiker Foto: Sofie Antonis

De broers Seppe en Arthur Van Den Boer uit Elewijt oogstten succes op dezelfde dag. Waar Seppe kwam, zag en overwon in de nieuwelingenkoers in Bogaarden. Jongere broer Arthur kon het zegegebaar maken bij de veertienjarige aspiranten in Rozebeke. Het is de eerste keer dat beide broers, die voor AA Drink – Young Lions uitkomen, een wielerkoers wonnen op dezelfde dag.

“We vertrokken onder een warm zonnetje, maar halverwege de koers braken de hemelsluizen open. Zo werd het een natte koers in Bogaarden. De eerste helft van de wedstrijd bleef ik in het peloton. Vanaf dan reageerde ik op de aanvallen en plaatste ik zelf ook één aanval om de benen eens te testen, die voelden goed. Uiteindelijk draaide het op een massasprint uit. In de laatste ronde zat ik altijd vooraan en bij de laatste klim heb ik alles gegeven en sprintte ik weg van de concurrentie. Zo kwam ik meer dan tevreden als eerste over de finishlijn”, blikt Seppe op zijn wedervaren terug.

Arthur versnelde in Rozebeke in de loop van de derde ronde en dit op steilste en langste helling van het kleine plaatselijke rondje. Het peloton werd daardoor opengebroken. Nog enkele rondes later vond er opnieuw een afscheiding plaats van vier renners inclusief Arthur. Door slechte samenwerking werden deze terug gegrepen door het achtervolgende groepje. Tijdens de laatste lus demarreerde ploeggenoot Fausto Delmé op de belangrijkste helling van het parcours waardoor alles op een lijn werd getrokken. Arthur kon het dan afmaken in de spurt. Als klap op de vuurpijl start Arthur vandaag nog in de triatlon van Kinrooi in de kleuren van SP&O Simac Triatlonteam Mechelen.

Arthur Van Den Boer wint in Rozebeke
Arthur Van Den Boer wint in Rozebeke Credits: André Marlier

Geef een reactie