Q8 tempo oil banner

 

Arne Bauters moet over Col du Soulor en de Col d’Aubisque in de Tour du Piémont Pyrénéen

Arne Bauters moet over Col du Soulor en de Col d’Aubisque in de Tour du Piémont Pyrénéen
Arne Bauters met zwarte helm mengt zich graag in het offensief

Belofte Arne Bauters (21) uit Bertemse deelgemeente Korbeek-Dijle overleefde probleemloos de openingsrit en ploegentijdrit van de veertiende editie van de Tour du Piémont Pyrénéen. In de veertiende editie van deze driedaagse moet de twintiger van Basso Team Flanders vandaag nog kleppers zoals de Col du Soulor en de Col d’Aubisque overwinnen.

Voor deze rittenkoers reed hij amper twee wedstrijden ter voorbereiding.

“Ik heb voordien enkel in Ruddervoorde en in Kemmel gereden. In Ruddervoorde heb ik in de voorlaatste ronde van fiets moeten wisselen. In Kemmel Koerse zat ik te ver achteraan wanneer ze waaiers begonnen te trekken.”

De eerste dag van de klimmeerdaagse bestond uit twee delen.

“We beleefden eerst een ochtendrit met een lengte van negentig kilometer, die relatief vlak was. Het was zien dat ik in het peloton binnen kon komen en geen tijd zou verliezen. Tijdens de namiddag stond er een ploegentijdrit met een lengte van vijftien kilometer op het programma waarin we elfde werden en de schade zo konden beperken. Ik ga hier voor een goed eindklassement met in de rit van morgen de beklimmingen van de Col du Soulor en de Col d’Aubisque.”

Daarna volgt de Giro Valle d’Aosta Mont Blanc (16-18/07), het gegeven dat het BK voor beloften in en rond Bertem wordt georganiseerd is een meevaller.

“Het is uiteraard altijd motiverend als de koers vlakbij de deur passeert. Het is een mooi rondje met wel wat hoogtemeters, maar voor mij zijn de hellingen toch iets te kort. Ik moet het meer hebben van de langere hellingen om een verschil te kunnen realiseren.”

Geef een reactie