logo Casalina

De Beer van Haasrode gaat dubbel weekend in!

De Beer van Haasrode gaat dubbel weekend in!
Tom Verhaegen (rood-wit-groen) in actie Foto: Jo Groenevinger www.cyclingsite.be

De Beer van Haasrode Tom Verhaegen (23) gooit er komend wielerweekend de beuk in. De elite z/c van het GM Recycling Team betwist deze zaterdag de Belgische titelstrijd in Lokeren, daags nadien rijdt hij de thuiskoers in Neerijse. Hij verwacht vooral gouwgenoot Sander Rietjens in Neerijse, op het BK zijn er vele kandidaten om de nationale driekleur in handen te krijgen.

Het BK is een volledig ander parcours dan Neerijse, maar Verhaegen verwacht in beide gevallen wel een zware koers. Op het BK veroverde Verhaegen bij de beloften in Stabroek al eens brons.

“In en rond Lokeren krijgen we veel kasseistroken te verwerken. Ik zal me er sowieso goed moeten positioneren, ik verwacht daarom dus ook een zenuwachtig wedstrijdverloop. Ondanks dat gegeven verwacht ik wel dat er een vlucht gaat wegrijden. Twee jaar geleden veroverde ik brons op de titelstrijd, ik had toen echt een superdag. Nu rijd ik tegen oudere en ervarene renners, waar ik één van de jongsten zal zijn. Bedenk er wel bij dat ik in de beloftencategorie wel tegen veel jongens moest strijden, die ondertussen prof zijn. De vorige koersen eindigden quasi steevast op een massasprint, omtrent mijn vormpeil is het wat gissen”, getuigt Verhaegen die ook volgend jaar het GM Recycling Team trouw blijft.

In het verleden was Neerijse steevast de ondergrond voor een juniorenwedstrijd.

“Het is wel mooi dat deze organisatie er voor heeft gezorgd dat het ook voor de beloften en elites z/c een streekkoers is geworden. Uiteraard heb ik de omloop al gereden, gezien ik van de streek ben. De Langestraat in Neerijse is een onderdeel van de omloop, dat is wel echt een “vet kaske” om ronde na ronde op te rijden. Eens die beklommen bevind je je op een plateau, met andere woorden die zone is op die manier wel beslissend denk ik. De organisatie heeft echt wel een topparcours in elkaar gestoken. Ik verwacht thuisrenner en compagnon de route op training als één van de kanshebbers op succes in Neerijse, zeker gezien de uitstekende vorm waarin hij verkeert. Ook streekrenner Jannes Valvekens zal er in actie komen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *